Με αυτόν τον τρόπο θα ψήσεις στο μισό χρόνο τις πατάτες σου

Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία που έχεις φάει το ψάρι ή το κρέας πριν βγάλεις τις πατάτες από το φούρνο;
Με αυτόν τον τρόπο θα ψήσεις στο μισό χρόνο τις πατάτες σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η ενασχόληση με την κουζίνα, οι πειραματισμοί και οι λαχταριστές συνταγές αποτελούν τα καινούργια hobbies που απολαμβάνουμε όσο μένουμε σπίτι από τότε που το lockdown επέβαλε τους δικούς του όρους.

Ωστόσο, όσο κι αν μας εξιτάρει η πρόοδος και η εξέλιξη, υπάρχουν ορισμένα σημεία της μαγειρικής τα οποία συνεχίζουν να μας εκνευρίζουν δίχως να μπορούμε να βρούμε το tip που θα μας σώσει.

Ένα από αυτά είναι όταν αποφασίζουμε να φτιάξουμε ψητό κρέας ή ψάρι στο φούρνο με πατάτες. Εκείνο που συνήθως σκεφτόμαστε είναι εάν θα χρειαστούν τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας και η έγνοια στρέφεται στην αποφυγή καψίματος του ενός ή του άλλου.

Κι όμως, συνήθως, καταλήγουμε να αφαιρούμε πρώτα το κρέας και αφού δεν έχουμε αντέξει λόγω πείνας, μετά να τρώμε σκέτες τις πατάτες. Όσο κι αν έχεις προσπαθήσει να προσθέσεις νερό, πορτοκάλι, λεμόνι και ελαιόλαδο, προκειμένου τα υγρά να τις βοηθήσουν να μαλακώσουν, οι κόποι σου πάνε στράφι, ενώ μετανιώνεις για μια ακόμη φορά την απόφαση που πήρες.

Η λύση δε βρίσκεται προφανώς στη διακοπή της σχέσης σου με την ψητή πατάτα. Αντιθέτως, μάλιστα, την επόμενη φορά, σκέψου έξυπνα και πάρε τα μέτρα σου για να είσαι προετοιμασμένη.

Βράσε τις πατάτες σου για δέκα λεπτά λίγο πριν τις βάλεις στο φούρνο. Η μισή αποστολή θα έχει ήδη επιτευχθεί και το τελικό γαρνίρισμα θα βρίσκεται επί ποδός.

Πάντα υπάρχει αυτός ο τρόπος που θα σου λύσει τα χέρια, μην το σκέφτεσαι λοιπόν!