Λαχταριστός κορμός σοκολάτας για του πιο απαιτητικούς λιχούδηδες

Το γλυκό που είναι φτιαγμένο «στο σπίτι» και «για το σπίτι».
Λαχταριστός κορμός σοκολάτας για του πιο απαιτητικούς λιχούδηδες

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Αγαπημένη γλυκιά συντροφιά για μικρούς και μεγάλους αλλά και απόλαυση κάθε νοικοκυράς (ή μη) που τη φτιάχνει στο μικρό, κουζινικό της εργαστήρι, ο κορμός σοκολάτας δε θα χάσει ποτέ την διαχρονική αξία του σε οποιαδήποτε περίσταση.

Ένα και μόνο του κομμάτι κάθε στιγμή της ημέρας μπορεί να συνοδευτεί με ένα φρέσκο χυμό, ένα smoothie, τον καφέ, ακόμα κι ένα ποτήρι γάλα.

Μάλιστα, η αντίθεση στην υφή ανάμεσα στο μπισκότο και την πληθωρική υφή της σοκολάτας το καθιστά γλυκό, το οποίο μπορεί εύκολα να σε χορτάσει.

Το πιο θετικό, όμως, από όλα είναι ο ελάχιστος χρόνος παρασκευής του, καθώς και η ευκολία εκτέλεσης της συνταγής του.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 125 γραμ. κακάο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 βούτυρο πλακέ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια με ένα σύρμα το ανακατεύουμε ώστε να «μεταμορφωθεί» σε μία μαλακή κρέμα, την οποία ομογενοποιούμε με το ζαχαρούχο γάλα.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Τα αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να το απορροφήσουν και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και σιγά σιγά ρίχνουμε το κακάο, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο και το τυλίγουμε κυλινδρικά. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Extra Tip: Τα καρύδια ταιριάζουν άψογα εάν είσαι υποστηρικτής των ξηρών καρπών.