Έτσι θα δικαιολογηθεί η απουσία της Samantha από το νέο Sex & the City

Η λατρεμένη μας σειρά επιστρέφει αλλά δεν θα είναι όλες οι πρωταγωνίστριες παρούσες.
Έτσι θα δικαιολογηθεί η απουσία της Samantha από το νέο Sex & the City
HBO

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το Sex & the City είναι η σειρά που διαμόρφωσε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μια ολόκληρη γενιά γυναικών, μιας και τη δεκαετία του ’90 έσπασε το φράγμα του πουριτανισμού και μας περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες γυναίκες ζουν, νιώθουν, ερωτεύονται και ενεργούν. Η εμβληματική σειρά αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στις 6 σεζόν της, όπως και στις δυο ταινίες που μπορεί να μην κέρδισαν διθυραμβικές κριτικές, μπήκε όμως στην καρδιά των fans.

Η επιστροφή ήταν διακαής πόθος όλων των φανατικών και ενώ στην αρχή φαινόταν δύσκολο το ενδεχόμενο, όλα τελικά πήραν τον δρόμο τους και σε λίγο καιρό θα ξανακάτσουμε στον καναπέ για να απολαύσουμε τις περιπέτειες της Carrie, της Μiranda και της Charlotte.

Ο λόγος που δεν αναφέρεται η Samantha  παραπάνω δεν οφείλεται σε κάποιο λάθος, αλλά στο γεγονός πως τελικά η πιο «περιπετειώδης» εκ των πρωταγωνιστριών δεν βρίσκεται στο cast. Και επίσημα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η πληροφορία κάπως μας στεναχώρησε, αλλά μας δημιούργησε και απορίες αναφορικά με το ενδεχόμενο κενό του σεναρίου και της πλοκής.

Η απάντηση, όμως, ήρθε δια στόματος Casey Bloys του HBO, ο οποίος σε συνέντευξη του ανέφερε πως στο reboot με τίτλο «And Just Like That» θα εννοηθεί πως η Samantha αποχώρησε από την παρέα, για τον ίδιο λόγο που η Kim Cattrall απομακρύνθηκε από την Sarah Jessica Parker, θεωρώντας τη «τοξική σαν άνθρωπο».

 

«Ακριβώς όπως στην πραγματική ζωή, άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου, άνθρωποι φεύγουν. Φιλίες ξεθωριάζουν και νέες φιλίες γεννιούνται. Όλα θα αντιπροσωπεύουν τα πραγματικά στάδια της ζωής. Προσπαθούν να πουν μια ειλικρινής ιστορία για το σημαίνει να είσαι μια γυναικά στα 50 της στη Νέα Υόρκη. Οπότε όλα θα μοιάζουν κάπως φυσικά, και οι φίλες που έχεις στα 30, μπορεί να μην είναι αυτές που έχεις στα 50», είπε χαρακτηριστικά.

Ο παραγωγός της σειράς ξεκαθάρισε πως η σειρά θα μας δείξει πως είναι η ζωή μιας γυναίκας στην Νέα Υόρκη, έχοντας πατήσει τα 50, όπως ακριβώς έκανε στο παρελθόν με τις γυναίκες των 30. Κάπως έτσι θα εννοηθεί πως οι άνθρωποι που επιλέγουμε στη ζωή μας στα 30, μπορεί τελικά να μην μας ακολουθούν στην υπόλοιπη ζωή μας.

Έτσι θα δικαιολογηθεί η απουσία της Samantha από το νέο Sex & the City

To reboot θα είναι πλήρως προσαρμοσμένο στα δεδομένο της εποχής και θα μας δείχνει την πραγματική ζωή, χωρίς να εξιδανικεύει καταστάσεις και γεγονότα, μάλιστα όπως φαίνεται θα αναφέρεται και ο κορωνοϊός.

Εμείς πάντως αν είχαμε επιλογή την Samantha θα την χρίζαμε ως και πρωταγωνίστρια. Καμιά φορά φυσικά η τέχνη μιμείται τη ζωή και δεν χωρούν υποχωρήσεις…