Τρεις μετροσέξουαλ άνδρες που μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμα και την ενυδατική τους

Ο μετροσέξουαλ άνδρας είναι το μέλλον (και χαιρόμαστε πολύ για αυτό).
Τρεις μετροσέξουαλ άνδρες που μας έκαναν να αγαπήσουμε ακόμα και την ενυδατική τους

Σε έναν κόσμο που μεγάλωσε με πρότυπα ανδρών «μάτσο» και ολίγον τι «ζόρικων», τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πως οι γυναίκες ψηφίζουν και φέρνουν πρώτους στις λίστες των πιο ακαταμάχητων αρσενικών κάποιους άλλους.

Εκείνους που εδώ και χρόνια αναφέρονται ως «μετροσέξουαλ» και κάποιες φορές ίσως πέφτουν στην πυρά από την πρώτη κατηγορία ανδρών.

Ως μετροσέξουαλ ορίζεται ο άνδρας εκείνος που του αρέσει να περιποιείται τον εαυτό του, εκείνος που θα φορέσει την ενυδατική κρέμα του το βράδυ και εκείνον που δεν θα «κολλήσει» στη θέα μιας αποτριχωτικής ταινίας.

Αν αυτή η εικόνα που σου περιγράψαμε παραπάνω σου έφερε μια ελαφριά δυσφορία, μιας και τείνεις προς διαφορετικά πρότυπα, οι παρακάτω τρία άκρως μετροσέξουαλ άνδρες θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να σκεφτείς λίγο έξω από το κουτί.

Γιατί αν δεν είναι s e x y ένα αρσενικό που φροντίζει και περιποιείται το σώμα και το πρόσωπο του, χωρίς να αφήνει τον χρόνο να περνάει από πάνω του καταστροφικά, δεν μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να είναι.

Τρία αρσενικά που παραδέχονται πως τους αρέσει να περιποιούνται τον εαυτό τους και απενοχοποιούν τους υπόλοιπους. Γιατί μπορεί να θες τον άνδρα στα χαρτιά «παλιάς κοπής», αλλά πόσο θες να κυκλοφορεί απεριποίητος στο όνομα αυτής της επιλογής; Εξάλλου ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά και πάνω από όλα ο ανδρισμός, δεν μπορεί να βασίζεται σε κανενός την εμφάνιση.

Και μπορεί τα παρακάτω παραδείγματα ανδρών να είναι κάπως ακραία, όμως είναι η επιτομή του όρου…

David Beckham

O αιώνιος super star του ποδοσφαίρου, ο τύπος που σε έκανε να βλέπεις Champions League χωρίς να παραπονιέσαι και εκείνος που στοίχειωσε τα όνειρα σου -ακόμα και όταν έμαθες που δοκίμαζε τα εσώρουχα της γυναίκας του- είναι ο ορισμός του μετροσέξουαλ.

Φοράει κρέμα ημέρας και νύχτας, διαθέτει κορμί αδιανόητο ακόμα και περίπου 10 χρόνια αφού «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά  παπούτσια του» και μοιάζει στα 45 του έφηβος.

Robert Downey Jr.

«Καθημερινά αλλάζω τρεις φορές ρούχα και αν φύγω για Σαββατοκύριακο θα πάρω μαζί μου την μεγαλύτερη βαλίτσα που υπάρχει».

Πόσο υπέροχο να μπορεί ένας άνδρας να παραδέχεται μια συνήθεια που ανήκει -στερεοτυπικά- στο αντίθετο φύλο; Τόσο υπέροχο όσο και ο ίδιο Robert Downey Jr. που θα αγαπάμε αιώνια.

Ryan Reynolds

O υπέροχος Ryan Reynolds έχει αυτοαναγορευτεί μετροσέξουαλ με πολύ καμάρι καθώς και έχει παραδεχτεί πως μπορεί να ασχοληθεί με το styling των μαλλιών του ακόμα και δύο ώρες πριν από μια έξοδο. Παράλληλα έχει πάθος με τα ρούχα και δεν σταματάει να αυτοσαρκάζεται για αυτό.

Μετροσέξουαλ δαγκωτό λοιπόν.