Σχέση rebound; Ο λόγος που πρέπει να απομακρυνθείς άμεσα

Καμιά μας δεν πέρασε όμορφα σε μια σχέση rebound, σωστά;
Σχέση rebound; Ο λόγος που πρέπει να απομακρυνθείς άμεσα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ως rebound στο μπάσκετ ορίζεται η επιτυχημένη ανάκτηση της κατοχής της μπάλας μετά από ένα άστοχο σουτ. Πώς μπορεί αυτό να βρει θέση δίπλα στη λέξη «σχέση» και ακόμα περισσότερο, πώς μπορεί να βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση χωρίς να το έχεις καταλάβει; Κι όμως γίνεται.

Στις ηλικίες των 20 και των 30, πλέον ίσως και στα 40 οι σχέσεις rebound «φοριούνται» πολύ και είναι εκείνες που συμβαίνουν αμέσως μετά από έναν -συνήθως- επίπονο χωρισμό.

Η ανασφάλεια και ο φόβος των ανδρών που βιώνουν τον τέλος μιας μεγάλης σχέσης, τους κάνει να μπαίνουν με φόρα και ανέτοιμοι στο παιχνίδι του φλερτ, διεκδικώντας εκείνη τη γυναίκα που θα τους κάνει να ξεχάσουν την προηγούμενη.

Έτσι είναι όμως τα πράγματα; Πόσο έτοιμος είναι κάποιος να προχωρήσει σε μια νέα σχέση χωρίς να έχει «θρηνήσει» την προηγούμενη, χωρίς να έχει βιώσει τον πόνο και χωρίς να έχει σταθεί και πάλι στα πόδια του;

Άλλοι θέλουν περισσότερο χρόνο, άλλοι θέλουν λιγότερο. Όλοι όμως χρειάζονται χρόνο για να «μπουν» σωστά σε μια νέα κατάσταση που θα περιλαμβάνει συναίσθημα και δέσμευση. Προσοχή όμως! Μιλάμε για το τέλος σημαντικών σχέσεων που προφανώς υπήρχε αγάπη, έρωτας και… συνήθεια.

Αν ο τύπος λοιπόν που βγαίνεις, ξέρεις πως μόλις χώρισε από έναν μεγάλο δεσμό, δεν σου έχουμε ευχάριστα νέα.

Το πιο πιθανό είναι πως παρέα με σένα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την πρώην του, πως φυσικά δεν θα είναι σύντομα έτοιμος να επενδύσει συναισθηματικά και τρίτον αλλά πολύ σημαντικό, πως εσύ θα έχεις τον άχαρο ρόλο της παρηγορήτρας.

Γιατί όσο συνειδητοποιημένος και αν είναι, όσο υπέροχα και αν νιώθει με την επιλογή του να χωρίσει, δυστυχώς, δεν πέρασε σωστά τα στάδια του χωρισμού και κάποιες φορές θα την σκέφτεται. Μπορείς να ζήσεις με αυτό; Μπορείς να νιώθεις ενίοτε πως βρίσκεσαι στη σκιά μιας άλλης γυναίκας; Αν ναι, προχώρα!

Οι στατιστικές δείχνουν πάντως πως κατά συντριπτικό ποσοστό οι σχέσεις rebound δεν έχουν happy end.

Μήπως αν μόλις χώρισε να τον αφήσεις λίγο να το ζήσει μόνος του λοιπόν;