Παστίτσιο με λαχανικά σε μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Δες τη ζωή με μια πιο healthy ματιά.
Παστίτσιο με λαχανικά σε μια συνταγή που θα σε ενθουσιάσει

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Από τα παιδικά μας κιόλας χρόνια υπάρχουν αυτά τα φαγητά που δεσπόζουν στις καρδιές μας και συνεχίζουν, εκτός από το να μας συντροφεύουν στις πιο γλυκές μας αναμνήσεις, να μας κάνουν να ανυπομονούμε να τα απολαύσουμε κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά.

Ναι, πρόκειται για εκείνη την αίσθηση που εύχεσαι να μη χορτάσεις εύκολα και να παγώσει ο χρόνος με εκείνο φυλακισμένο στον ουρανίσκο σου. Ο λόγος για το αγαπημένο μικρών και μεγάλων παστίτσιο!

Σήμερα, όμως, η στροφή προς τον υγιεινό τρόπο ζωής γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αισθητά και το κομμάτι της μαγειρικής. Ετοιμάσου να φτιάξεις ένα παστίτσιο διαφορετικό από το παραδοσιακό, το οποίο θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου, ευτυχισμένη που αυτή τη φορά δε θα νιώθεις τύψεις.

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 μπρόκολο
  • 5 μανιτάρια
  • 3 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπεσαμέλ
  • κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράσε ελαφρώς τα καρότα με το μπρόκολο, κόψε τα σε μικρά κομμάτια κι άφησέ τα στην άκρη. Στη συνέχεια τσιγάρισε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, πρόσθεσε αλάτι πιπέρι και τη σάλτσα ντομάτας.

Στο ταψί άπλωσε τα μακαρόνια που προηγουμένως έχεις βράσει και συνέχισε με τα λαχανικά και τη σάλτσα.

Τέλος, αγκάλιασε τη δημιουργία σου με τη μπεσαμέλ και το τριμμένο κίτρινο τυρί που προτιμάς.

Ψήσε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά και… ντριν ντριν! Το… σχεδόν vegan παστίτσιο σου είναι έτοιμο.