Η «αθώα» συνήθεια που καταστρέφει ακόμα και τα πιο ανθεκτικά νύχια

Βάλε τέλος όσο είναι νωρίς.
Η «αθώα» συνήθεια που καταστρέφει ακόμα και τα πιο ανθεκτικά νύχια

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ορισμένες φορές, ο κλασσικός, πατροπαράδοτος τρόπος δίνει τη σκυτάλη στο καινούργιο, το διαφορετικό κι εκείνο που θα φέρει την αλλαγή. Μάλιστα, εάν αυτή είναι ευεργετική, το αποτέλεσμα σου δίνει την ώθηση να την επιχειρήσεις με συστηματική προσπάθεια.

Τα νύχια αποτελούν μια σφαίρασ την οποία όλες οι γυναίκες είναι εθισμένες, η καθεμιά με την δική της ταυτότητα. Εκείνο, όμως, το χαρακτηριστικό που είναι κοινό για όλες, είναι η υγεία και η εικόνα τους.

Είχες σκεφτεί ποτέ πως ο τρόπος με τον οποίο τα κονταίνουμε μπορεί να τα τραυματίζει και να ευθύνεται εν τέλει για την αδυναμία, τη δυσκολία στο μάκρος αλλά και την αντοχή τους;

Κι όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νύχια των χεριών μας είναι πιο ευαίσθητα και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να κόβονται με τη λίμα. Αργά και σταθερά τηρώντας μια κατεύθυνση μπορείς να χαρίσεις ακόμα πιο ακριβές σχήμα δίχως να έχεις τραυματίσει τα επίπεδα του νυχιού, όπως ένα άγαρμπο κι ακανόνιστο κόψιμο από νυχοκόπτη μπορεί να προκαλέσει.

Και να θυμάσαι: όσο γρήγορη λύση κι αν αποτελεί ο νυχοκόπτης, προσπάθησε να τον αποφύγεις και να προτάξεις την υπομονή με όπλο τη λίμα για ένα τελείωμα λείο, μαλακό, μα πάνω απ΄όλα κομψό.