Μόλυνση στα μάτια: H πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις

Σε περίπτωση που δε γλιτώσεις την ενοχλητική αυτή αίσθηση.
2 απλοί τρόποι για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι πάντα ευχάριστο, ιδίως όταν συνειδητοποιείς πως ο πόνος που σταδιακά κλιμακώνεται κατά της διάρκεια της ημέρας εστιάζεται στην ευαίσθητη περιοχή του ματιού σου.

Οι πιθανοί λόγοι της μόλυνσης είναι αρκετοί και ανάμεσα στους κυριότερους είναι η χρήση ακατάλληλου προϊόντος μακιγιάζ, η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής των πινέλων, το συνεχές άγγιγμα των ματιών με βρόμικα χέρια ή η είσοδος μικροβίου μέσα από τους φακούς επαφής.

Όπως, όμως, σε κάθε παρόμοια περίπτωση, έτσι κι εδώ, η άμεση αντιμετώπιση αποτελεί την αρχή και το τέλος που θα θέσει τα όρια της εξαφάνισης στο τσούξιμο, το οίδημα, τον ερεθισμό, τη δυσκολία στην όραση, τον πόνο, αλλά και τη ζαλάδα που πολλές φορές προκαλείται.

Αρχικά, μην πανικοβάλλεσαι! Ευτυχώς η διάρκεια της μόλυνσης θα είναι βραχυχρόνια.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνεις μόλις υποψιαστείς το κακό να έρχεται είναι με καθαρά χέρια να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, ώστε να διατηρείς καθαρή την περιοχή και σε καμία περίπτωση να μην ακουμπήσεις με το ίδιο χέρι το άλλο μάτι.

Μόλυνση στα μάτια: H πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις

Το χαμομήλι αποτελεί το ιδανικότερο αντίδοτο που μας έχει χαρίσει η φύση για να καταπραΰνει και να σβήνει κάθε «φωτιά». Αξιοποίησε το λοιπόν.

Εάν, πάλι, τα συμπτώματα δεν υποχωρούν, ή εάν παρατηρείς κι άλλα ανησυχητικά σημάδια όπως είναι η έκκριση υγρού μην αφήσεις το χρόνο να περάσει και συμβουλέψου αμέσως τον γιατρό σου.