Το μυστικό για να παρατείνεις τη ζωή των λουλουδιών σου βρίσκεται στη ζάχαρη

Είσαι λάτρης των άνθεων; Τότε θα λατρέψεις αυτό το tip.
Το μυστικό για να παρατείνεις τη ζωή των λουλουδιών σου βρίσκεται στη ζάχαρη

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η εντυπωσιακή εικόνα τους, κάνει το βλέμμα μας να κολλάει πάνω τους για ώρες και γεννά συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και ευτυχίας ακόμα και τις πιο βροχερές ημέρες του χειμώνα. Ο λόγος για τα λουλούδια, τα οποία δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο στη θέα τους.

Τα εκτυφλωτικά χρώματα, η τρυφερή υφή και τα χαριτωμένα σχέδια σε κάνουν να θέλεις να τα ακουμπήσεις εκ πρώτης όψεως, στη συνέχεια να τα κάνεις δικά σου και στο τέλος να διακοσμήσεις την αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σου.

Ωστόσο, τι κι αν τα λατρεύεις, ξέρεις πως αυτή η σχέση θα είναι ιδιαίτερα βραχυχρόνια και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι μαραίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό αποτελεί και μια από τις πιο σημαντικές αιτίες που εν τέλει ενώ η καρδιά μας λέει λουλούδια, το μυαλό μας λέει γλάστρα και κάπως έτσι κερδίζει…

Το μυστικό για να παρατείνεις τη ζωή των λουλουδιών σου βρίσκεται στη ζάχαρη

Τι θα έλεγες λοιπόν εάν σου αποκαλύπταμε το ελιξίριο νεότητας των λουλουδιών, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας σου;

Πρόσθεσε στο βάζο με το νερό λίγες σταγόνες λεμόνι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Κάπως έτσι, η μακροζωία τους ενισχύεται και η διάθεσή σου παραμένει ανθισμένη, όμορφη και πολύχρωμη!

Τελικά, και τα λουλούδια θέλουν τις λιχουδιές τους, για αυτό το λόγο μην τους χαλάς το χατίρι.