3 + 1 κανόνες του Feng Shui για να μην χορταίνεις ηρεμία στο σπίτι σου

Φέρε την καλοτυχία στον προσωπικό σου χώρο.
3 + 1 κανόνες του Feng Shui για να μην χορταίνεις ηρεμία στο σπίτι σου
Unsplash

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μπορεί να μην είσαι πολύ ανοιχτή στην τέχνη του Feng Shui και να κρατάς μικρό καλάθι αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του αλλά και την καλοτυχία που φέρεται να χαρίζει, όμως πρέπει να ξέρεις πως με  ακόμα και οι πιο δύσπιστοι υποκλίθηκαν στους τέσσερις βασικούς του κανόνες.

Η τάξη θα μπει στο σπίτι σου και ο χώρος σου θα γίνει πιο λειτουργικός αδιαμφισβήτητα, οπότε γιατί να μην δοκιμάσεις;

Ιδού οι τέσσερις σωτήριοι κανόνες που θα αλλάξουν την αύρα του σπιτιού σου και θα σου εξασφαλίσουν την ηρεμία και τη χαλάρωση που τόσο έχεις ανάγκη.

Πέτα τα περιττά

Το Feng Shui αγαπά τη λιτότητα και σίγουρα αυτό είναι το αντίθετο από ένα σπίτι γεμάτο περιττά αντικείμενα και έπιπλα. Άδειασε το χώρο σου, κράτα τα απαραίτητα και άφησε την ενέργεια να ρέει στους χώρους του σπιτιού. Τότε και μόνο τότε θα έχεις ψυχική υγεία και πλούτο; Λες;

Γέμισε το σπίτι σου με φυτά

Τα φυτά εσωτερικού χώρου σύμφωνα με το Feng Shui καθαρίζουν τον αέρα μας από την αρνητική ενέργεια και τα δυσάρεστα συναισθήματα. Έτσι, επιτυγχάνεται η ηρεμία.

3 + 1 κανόνες του Feng Shui για να μην χορταίνεις ηρεμία στο σπίτι σου

Άνοιγε κάθε πρωί τα παράθυρα

Το φυσικό φως και ο αέρας χαρίζουν στον χώρο μας θετική ενέργεια και απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις. Κάθε δωμάτιο πρέπει να «λούζεται» από φως καθημερινά και αυτό το φως με τη σειρά του να αντανακλά στους καθρέφτες για να ξεχύνεται σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

Προσοχή στους καθρέφτες

Πρέπει να προσέχουμε πού θα τοποθετούμε τους καθρέφτες μας. Βασικός κανόνας, ποτέ να μην τους βάζουμε  απέναντι από την εξώπορτα. Η εξώπορτα πρέπει να είναι απαλλαγμένη, μιας και εκεί συγκεντρώνονται όλες οι ευκαιρίες ζωής. Ένας καθρέφτης απέναντι από την εξώπορτα θα αντανακλά προς τα έξω ό,τι καλό μας συμβαίνει.

Ώρα για μίνι ανακαινισούλα λοιπόν…