Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η καταστροφική για την υγεία ζάχαρη επιβαρύνει τον οργανισμό μας με πολλούς και διάφορους τρόπους. Παρόλα αυτά, όσο κι αν το γνωρίζουμε αυτό καλά, αδυνατούμε να βάλουμε ένα τέλος στην κατανάλωσή της, καθώς ο εθισμός δείχνει τον σκληρό του χαρακτήρα.

Πώς μπορούμε να περιορίσουμε, ως ένα βαθμό, την επιθυμία για ζάχαρη σε καθημερινή βάση;

Για μία ακόμη φορά η απάντηση κρύβεται στην ίδια τη φύση, η οποία είναι ο πιο έμπιστος φίλος του ανθρώπου. Εκείνος που θα νοιαστεί για την υγεία του καθώς με ειλικρίνεια και διαφάνεια θα του υποδείξει τα σωστά μονοπάτια.

Μικρές διατροφικές αλλαγές μεγάλης σημασίας.

Κανέλλα

Κόβεται η ζάχαρη; Tα τρόφιμα-σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια

Το τέλειο συνοδευτικό του ρυζόγαλου τελικά μπορεί και μόνο του. Η ιδιαίτερη γεύση της δίνει την αίσθηση ότι καταναλώνουμε γλυκό, ενώ αποτρέπει τα απότομα σκαμπανεβάσματα στα επίπεδα της γλυκόζης του σώματος.

Εξαιρετική επιλογή για ζεστά ροφήματα, όπως τσάι ή λεμονάδα.

Γλυκοπατάτα

Κόβεται η ζάχαρη; Tα τρόφιμα-σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια

Το λαχανικό που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα έχει να χαρίσει άλλο ένα γλυκό πλεονέκτημα στον οργανισμό σου. Επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης, η οποία ευθύνεται για την ορμή μας πάνω στα γλυκά.

Σούπες, σαλάτες, σάντουιτς, λαδερά, συνοδευτικά σνακς. Μεταμορφώνεται σε κάθε νόστιμη εκδοχή της.

Σύκα

Κόβεται η ζάχαρη; Tα τρόφιμα-σύμμαχοι στη μεγάλη προσπάθεια

Είτε φρέσκα είτε ξερά, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Πέρα από τη μεγάλη θρεπτική τους αξίας και τις βιταμίνες που μας χαρίζουν, τα σύκα βοηθούν στην έκκριση ινσουλίνης, η οποία ρυθμίζει με τη σειρά της τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μάλιστα, η γλυκιά τους γεύση δίνει τη ψευδαίσθηση πως όντως τρώμε το γλυκό που με λαχτάρα περιμέναμε.

Οι αντικαταστάτες της ζάχαρης σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδιαίτερα ευεργετικοί.