Ο πονόλαιμος σου χτυπά την πόρτα; Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις

Πρόλαβε πριν να είναι πολύ αργά...
Επίμονος βήχας που εντείνεται το βράδυ; Tα tips για να καλυτερεύσεις χωρίς φάρμακα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο χειμώνας δε χρειάζεται, πάντα, να δείξει το παγωμένο και σκληρό του χαρακτήρα για να προκαλέσει τις αρνητικές του επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου. Φέτος, μάλιστα, περισσότερο από ποτέ, η προστασία κατά των κρυολογημάτων αποτελεί μέγιστο ζήτημα που έχει επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή μας.

Όσο προσεκτικές κι αν είμαστε, το κακό timing είναι αρκετό για να να την.. πατήσουμε και εν τέλει οι ενοχλήσεις στο σώμα μας να ξεκινούν η μία μετά την άλλη να χτυπούν την πόρτα, με πρώτη και καλύτερη τον πονόλαιμο.

Οι καραμέλες και οι ειδικές παστίλιες, αποτελούν, ένα από τα πλέον διαδεδομένα γιατροσόφια λόγω της ευκολίας τους ως προς την κατανάλωση. Στη συνέχεια, ακολουθούν το τσάι και οι ζεστές σούπες και κάπως έτσι η προσπάθεια να μην εξαπλωθεί η ανεπιθύμητη αίσθηση σε ολόκληρο το σώμα μας ξεκινάει.

Ένα αντίδοτο που ηρεμεί και καταπραΰνει άμεσα από τη δυσφορία που ο λαιμός μας προκαλεί, όταν μιλάμε, καταπίνουμε ή και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι το spray πρόπολης. Η εύχρηστη συσκευασία θα κάνει τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε χρονοβόρα διαδικασία.

Ο πονόλαιμος σου χτυπά την πόρτα; Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις

Η πρόπολη σε υγρή μορφή θα περιποιηθεί σαν βάλσαμο την πονεμένη περιοχή και θα λειτουργήσει σαν ασπίδα στην αποφυγή φλεγμονής ή επιπρόσθετης μόλυνσης και πόνου.

Ο κρυμμένος θησαυρός αποκτάει περιεχόμενο και, μάλιστα, θα σε συντροφεύει παντού, αφού χωράει ακόμα και στη τσάντα σου.