Δροσερή σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι για απόλαυση δίχως τύψεις

Χορταστική επιλογή λαχταριστής γεύσης.
Δροσερή σαλάτα με παντζάρια και γιαούρτι για απόλαυση δίχως τύψεις

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι σαλάτες αποτελούν μια κατηγορία γευμάτων που δεν απαιτεί ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας ούτε και μεγάλη εμπειρία. Ο τεράστιος πλούτος βιταμινών και θρεπτικών συστατικών ξετυλίγει τις ευεργετικές του ιδιότητες είτε ακολουθείς συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, είτε όχι.

Το βραδινό πρόκειται για το γεύμα της ημέρας, το οποίο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού θα πρέπει να καταναλώνεται νωρίς και, μάλιστα, να περιέχει λίγες θερμίδες.

Πώς όμως θα γίνει αυτό το πιάτο χορταστικό;

Οι σαλάτες έχουν περάσει σε νέα εποχή, διατηρώντας τη νοστιμιά των φρέσκων λαχανικών, αλλά παράλληλα, προβάλλοντας καινούργιους συνδυασμούς που ποτέ δε φανταζόμασταν. Και όλα αυτά, ενώ παράλληλα μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη του οργανισμού.

Πιάσε χαρτί και μολύβι, ή καλύτερα σήκωσε απευθείας τα μανίκια, φόρεσε την ποδιά σου και μπες στην κουζίνα δυναμικά σαν σωστός σεφ!

Υλικά

  • 2 μεγάλα παντζάρια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • 5 αμύγδαλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ξύδι

Εκτέλεση

Αφού βράσεις και ψιλοκόψεις τα παντζάρια ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και μάντεψε… η σαλάτα σου είναι έτοιμη!

Καλή απόλαυση της δημιουργίας που δε χρειάστηκε, κόπο, χρόνο εκτέλεσης και αγγαρείας. Πρόκειται για τη συνήθεια, η οποία θα γίνει η καινούργια λατρεία του χειμώνα που ακολουθεί και όχι μόνο.

Extra tip: Αντί για αμύγδαλα μπορείς να προσθέσεις φρέσκα καρύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό για νέες γευστικές εμπειρίες.