Tα χρήσιμα tips που θα κάνουν τον καφέ σου πιο υγιεινό

Είσαι κι εσύ coffee addict;
Tα χρήσιμα tips που θα κάνουν τον καφέ σου πιο υγιεινό

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το μεγάλο αστέρι στον κόσμο των ροφημάτων αποτελεί δίχως καμιά αμφισβήτηση ο καφές. Μάλιστα, καθώς τα χρόνια περνούν κι όλα εξελίσσονται, καινούργιες εκδοχές, ποιότητες, συνδυασμοί και ευφάνταστες ιδέες μπαίνουν σε αυτήν την παράσταση που διαδραματίζεται καθημερινά στη ζωή μας.

Η καφεΐνη χαρίζει ενέργεια και εξασφαλίζει την ετοιμότητά μας ακόμα και τις ημέρες που νομίζουμε πως λόγω της νύστας δε θα καταφέρουμε να παραμείνουμε όρθιες πάνω από πέντε λεπτά συνεχόμενα, ενώ πολλοί ειδικοί εξακολουθούν να υπογραμμίζουν τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου.

Άλλοι, πάλι, είναι εθισμένοι κι ερωτευμένοι με τη γεύση του κι άλλοι απλά με τη μυρωδιά του.

Πώς, όμως, μπορείς να μετατρέψεις το αγαπημένο σου ρόφημα σε ακόμα πιο υγιεινό;

Κανέλλα

Το μπαχαρικό που με μία μόνο προσθήκη στολίζει με τη νόστιμη αύρα του ολόκληρο το χώρο θα δέσει άψογα με τη γεύση του dreamy coffee σου, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, θα βοηθήσει στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα, της χοληστερίνης αλλά και των τριγλυκεριδίων.

Κατάλληλο timing

Για όλα τα πράγματα στη ζωή υπάρχει αυτή η μία και μοναδική στιγμή, η οποία είναι η καταλληλότερη όλων. Γι’ αυτό, θα πρέπει να καταναλώνεις τον καφέ σου μέχρι τις 14:00, ώστε να μην κάνεις παρέα με… την υπερένταση και την αϋπνία. Ωφελήσου από τα πλεονεκτήματα όταν και για όσο τα χρειάζεσαι.

Tα χρήσιμα tips που θα κάνουν τον καφέ σου πιο υγιεινό

Ζάχαρη τέλος

Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν ή μήπως παγώνει ο χρόνος στην αρχή; Στο χέρι σου είναι να πεις αντίο στη ζάχαρη, η οποία αποτελεί τον μεγάλο εχθρό του οργανισμού σου.

Ναι, στην αρχή θα φαντάζει με Γολγοθά, αλλά στη συνέχεια όλα θα γίνουν μέλι-γάλα. Άλλωστε, κάθε αρχή και δύσκολη, μα κάθε συνήθεια λατρεμένη.

Μη χάνεις χρόνο!