Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Φέτος οι γιορτές είναι διαφορετικές και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με όσα ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιες μέρες. Ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει και αυτό δεν είναι άλλο από το φαγητό.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως να τρώμε και περισσότερο φέτος μιας και δεν έχουμε άλλη εναλλακτική. Πώς να περάσουν τόσες ώρες; Μαγειρεύοντας και τρώγοντας, είναι η απάντηση.

Ας το παραδεχτούμε, δεν χάνουμε ευκαιρία για ένα γεμάτο πειρασμούς τραπέζι και το απολαμβάνουμε πολύ. Πότε να προλάβεις να χωνέψεις; Αν αντιμετωπίζει κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα σου έχουμε τη λύση.

Υπάρχει ένα υγιεινό και φυσικό ρόφημα που καταπραΰνει τις ενοχλητικές καούρες, βοηθά στη δυσπεψία και κρατάει μακριά αυτή την άσχημη αίσθηση που καίει τον λαιμό ή το στήθος μας, τις μέρες που το παρακάνουμε.

Αναφερόμαστε στον μάραθο τον θαυματουργό, ο οποίος έχει χωνευτικές ιδιότητες και μας βγάζει από αυτή τη δύσκολη συνθήκη που μας προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα. Αρκεί μόνο να βράσεις 1,5 κουταλάκι του γλυκού για περίπου 15 λεπτά, να σουρώσεις και να βάλεις το ρόφημα σε μια μεγάλη κούπα.

Αν το συνδυάσεις με ένα κουταλάκι μέλι -το οποίο έχει μαλακτικές ιδιότητες- το αποτέλεσμα θα είναι πιο άμεσο

Κάτι μας λέει πως θα τον τιμήσεις το μάραθο τις επόμενες ημέρες.