Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των γυναικών κυρίως είναι ο πρώτος ύπνος με τον νέο τους σύντροφο. Ο ύπνος είναι οικειότητα και χημεία και αν δεν πάει καλά, σπάνια τα πράγματα μπορούν να ανατραπούν.

Η αλήθεια είναι πως ο ύπνος δείχνει πολλά και όταν λέμε ο ύπνος εννοούμε τη στάση στην οποία καταλήγουμε συνήθως να αποκοιμηθούμε.

Μία από τις αγαπημένες στάσεις ύπνου των ζευγαριών είναι το spooning -κουταλάκι- κατά το οποίο συνήθως ο άνδρας βρίσκεται στα πλάγια και αγκαλιάζει τη σύντροφό του. Η ορολογία είναι big spoon για τις φορές που ο άνδρας αγκαλιάζει τη γυναίκα και little spoon για τις φορές που συμβαίνει το αντίθετο. Γίνεται το αντίθετο;

Και εδώ έρχεται μια βρετανική έρευνα να μας δώσει τα φώτα της και να μας πει πως όταν επικρατεί η στάση little spoon -δηλαδή όταν η γυναίκα αγκαλιάζει τον άνδρα- μάλλον έχουμε βρει τον σωστό άνδρα. Με λίγα λόγια, η επιστήμη δηλώνει πως οι άνδρες που θέλουν να προστατευτούν από τη σύζυγό τους, είναι οι πιο ευαίσθητοι, οι πιο ειλικρινείς και οι πιο έξυπνοι συναισθηματικά.

Η πλάγια αγκαλιά δηλώνει αγάπη και εμπιστοσύνη, οπότε το μέλος που αποφασίζει να αγκαλιάσει και παράλληλα να προστατεύσει είναι θεωρητικά ο πιο κυριαρχικός στη σχέση. Κάποτε αυτός ο ρόλος άνηκε εξ’ ορισμού στον άνδρα, όμως τα πράγματα άλλαξαν.

Η επιστήμη μίλησε: Η στάση ύπνου που προδίδει πως έχεις βρει τον ιδανικό σύντροφο

Οι άνδρες ενίοτε νιώθουν την ανάγκη να νιώσουν ασφάλεια και οι γυναίκες μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό. Αν, λοιπόν, δείτε πως ο σύντροφός σας παίρνει το ρόλο του little spoon, έχετε να κάνετε με έναν ευαίσθητο και συναισθηματικά έξυπνο άνθρωπο που απέχει από τα πρότυπα του αρσενικού που είχαμε ως σήμερα.

Και όλα αυτά μας τα έμαθε ένα κουταλάκι…