DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Η πρώτη εντύπωση μετράει.
DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και για όσους από εσάς δεν έχετε στολίσει ακόμα αλλά και για εσάς που στολίσατε μόνο το εσωτερικό του σπιτιού σας έχουμε εδώ μερικές ιδέες για το πώς να βάλετε την είσοδό σας στο γιορτινό κλίμα με ωραία διακοσμητικά.

Μπορεί όλοι μας όταν ακούμε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση να σκεφτόμαστε το δέντρο αλλά ένα σπίτι μπορεί να στολιστεί πολύ περισσότερο και φυσικά η είσοδος του σπιτιού πρέπει να μας προδιαθέτει ευχάριστα ειδικά τα Χριστούγεννα. Έτσι κάναμε μια μίνι έρευνα και συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να στολίσετε την πόρτα σας ανάλογα με το πνεύμα των γιορτών.

Στεφάνι

DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι αποτελεί μια από τις αγαπημένες διακοσμήσεις τόσο για την πόρτα της εισόδου του σπιτιού όσο και για το τζάκι για τα σπίτια με τζάκι. Μπορείτε να αγοράσετε το δικό σας από κάποιο καταστήματα με εποχιακά είδη ή είδη σπιτιού όπως για παράδειγμα στις προσφορές Vicko από 2,90 ή στο Jumbo από 4,99. Αν πάλι έχετε όρεξη μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας αφού είναι ιδιαίτερα εύκολο και είναι μια ωραία δραστηριότητα για να κάνετε με τα παιδιά σας.

Ανθοστήλες

DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Αγοράζοντας ανθοστήλες για την είσοδο του σπιτιού σας επενδύετε σε ένα αξεσουάρ για όλες τις εποχές. Κάθε φορά μπορείτε να τις διακοσμείτε ανάλογα με την διάθεσή σας και με την εκάστοτε γιορτή. Γλάστρες με αλεξανδρινά είναι ιδανικές για τα χριστούγεννα και θα δώσουν όμορφο γιορτινό ύφος στην είσοδό σας. Βρίσκουμε ωραίες επιλογές στα ΙΚΕΑ, τα Jysk και τα Vicko σε αρκετά οικονομικές τιμές όπως αυτές για παράδειγμα από τα Vicko που κοστίζουν μόλις 24,90.

Σύνθεση με κλαδιά

Για όσους επιθυμούν ένα πιο φυσικό και ρουστίκ διακοσμητικό στην πόρτα τους για τα φετινά Χριστούγεννα, μια σύνθεση με κλαδιά ελάτου είναι η κατάλληλη επιλογή. Το να την κατασκευάσετε είναι ιδιαίτερα εύκολο αφού το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά απλά υλικά όπως κορδέλες, κουκουνάρια και κλαδιά ελάτου τα οποία προμηθευόμαστε από το ανθοπωλείο με περίπου 3 ευρώ το τεμάχιο. Το αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να είναι άψογο αφού το ατημέλητο αυτό ύφος είναι που κάνει τις συνθέσεις με κλαδιά ακόμα πιο ωραίες και φυσικές.

DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Χιονάνθρωπος

Αν πάλι έχετε όρεξη για μια γρήγορη και οικονομική κατασκευή, τότε μπορείτε να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας με έναν χιονάνθρωπο όπως αυτόν της φωτογραφίας (Πηγή: superhitideas.com).

DIY tip: Πώς να διακοσμήσετε την είσοδο του σπιτιού σας για Χριστούγεννα

Από υλικά θα χρειαστείτε:

  • 3 λευκά στεφάνια σε μέγεθος μεγάλο, μεσαίο και μικρό (2-5 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 καπέλο ή ένα σκουφί
  • 1 κασκόλ
  • χριστουγεννιάτικη κορδέλα
  • χριστουγεννιάτικες μπάλες
  • tire up λευκά διάφανα
  • πιστόλι και στικ σιλικόνης

Η κατασκευή είναι ιδιαίτερα απλή:

Αρχικά ενώνετε τα 3 στεφάνια χρησιμοποιώντας tire up. Στη συνέχεια στερεώνετε το καπέλο ή το σκουφί στο πιο μικρό στεφάνι που θα είναι το κεφάλι του χιονάνθρωπου με λίγη κόλλα σιλικόνης. Έπειτα τυλίγετε το κασκόλ γύρω από το λαιμό του χιονάνθρωπου και το στολίζετε με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες που κρεμάτε με κορδέλες. Κρατάτε λίγη κορδέλα για να τον κρεμάσετε και να στολίσετε την είσοδό σας.

Με τις παραπάνω απλές και οικονομικές ιδέες ντύνουμε γιορτινά την είσοδο του σπιτιού μας και υποδεχόμαστε τους αγαπημένους μας και τα χριστούγεννα με χαρά!!!