Xmas time! Έρευνα αποκαλύπτει πώς αντιδρούν τα δύο φύλα στα λάθος δώρα

Τελικά, καλύτερα να σου βγει το μάτι...
Xmas time! Έρευνα αποκαλύπτει πώς αντιδρούν τα δύο φύλα στα λάθος δώρα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η πιο φανταστική εποχή του χρόνου είναι εδώ και μαζί της κουβαλά την παράδοση ακόμα και σε αυτές τις γιορτές που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να πλησιάσουν τόσο συναισθηματικά, όσο και πρακτικά αυτά που τόσα χρόνια αποκαλούμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Ανάμεσα στις συνήθειες που γέμιζαν με γέλιο και χαρά κάθε σπιτικό, είναι τα πολύχρωμα κουτιά στη βάση του στολισμένου δέντρου και η ανταλλαγή των δώρων. Όλοι είχαν επιλέξει να προσφέρουν έναν φιόγκο στα χέρια των αγαπημένων τους προσώπων και η έκπληξη με τη συγκίνηση έδιναν νόημα και ουσία στον ενθουσιασμό της ανυπομονησίας.

Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το λάθος δώρο φτάνει στα χέρια κάποιου;

Σίγουρα, η πράξη μετράει, αλλά κάπου εκεί, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένες για την αντίδραση, η οποία διαφέρει αισθητά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Xmas time! Έρευνα αποκαλύπτει πώς αντιδρούν τα δύο φύλα στα λάθος δώρα

Πιο συγκεκριμένα, οι άντρες θα δείξουν αμέσως τη δυσαρέσκειά τους και είναι πιο πρόθυμοι να παραδεχτούν πως δεν τους αρέσει το δώρο που θα δεχτούν, μέσα στο πλαίσιο της διαφάνειας που τους διακατέχει. Οι γυναίκες από την άλλη, είναι περισσότερο πιθανό να κρύψουν καλά κάθε αρνητική σκέψη και να προσποιηθούν πως λατρεύουν το προσφερόμενο δώρο.

Το γεγονός, όμως, ότι το ωραίο φύλο αποφεύγει να απογοητεύσει το άτομο που με τόση χαρά προσφέρει το δώρο αλλά και να αποφύγει κάθε γκρίνια, ακόμα κι αν μετά καταφύγει στην επιλογή της αλλαγής, αφήνει τους πάντες με το ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο σε αντίθεση με την ειλικρίνεια του άντρα, η οποία είναι ικανή να… γεννήσει παράπονα.

Κι όμως, αυτή τη φορά οι γυναίκες αποτρέπουν κάθε στραβή καμπύλη στο πρόσωπο, η οποία μπορεί να επισκιάσει το μαγικό πνεύμα των γιορτών!