Βρετανική έρευνα παρουσιάζει τα 10 χαρακτηριστικά που αναζητούν οι άνδρες στις συντρόφους τους

Τον έθεσαν ψηλά τον πήχη τα αγόρια.
Βρετανική έρευνα παρουσιάζει τα 10 χαρακτηριστικά που αναζητούν οι άνδρες στις συντρόφους τους

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Το 2020 σιγά σιγά μας αποχαιρετά και καιρός είναι να θέσουμε νέους στόχους για την επόμενη χρονιά, η οποία ελπίζουμε να μας φερθεί ευνοϊκότερα.

Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης συντρόφου και πιστεύεις πως το 2021 θα είναι η χρονιά – σταθμός για τα συναισθηματικά σου, επιβάλλεται να σου παρουσιάσουμε μια νέα βρετανική έρευνα σχέσεων.

Οι επιστήμονες, βλέπεις, βάλθηκαν να εξακριβώσουν ποια είναι τα 10 χαρακτηριστικά που ζητούν οι άνδρες στις συντρόφους τους.

Ας δούμε τα 10 στοιχεία του χαρακτήρα της τέλειας συντρόφου -σύμφωνα πάντα με τα αρσενικά- λοιπόν:

1. Έξυπνη

Η εποχή που οι άνδρες έλκονταν από τις γυναίκες που ήταν λίγο πιο «αγαθές» φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον τα αρσενικά βάζουν την εξυπνάδα πρώτη πρώτη στη λίστα τους. Όταν λένε «έξυπνη» προφανώς, δεν εννοούν πως πρέπει να τετραγωνίζεις τον κύκλο ή να λύνεις εξισώσεις 3ου βαθμού, αλλά να ξέρεις να ελίσσεσαι σε κάθε επίπεδο.

2. Θερμή

Ίσως ντράπηκαν να το βάλουν στην 1η θέση και έτσι τερμάτισε στη δεύτερη. Ο άνδρας θέλει να τον θέλεις πολύ και να του το δείχνεις και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Λογικό μας ακούγεται!

3. Εργατική

Μια γυναίκα που εργάζεται σκληρά και κοπιάζει για να είναι καλή στη δουλειά της, φαίνεται να αρέσει πολύ στο αντίθετο φύλο, καθώς η εργατικότητα μοιάζει να λειτουργεί διεγερτικά για τους άνδρες.

Γι’ αυτό και οι γυναίκες καριέρας θα είναι για πάντα ο διακαής πόθος τους.

4. Γενναιόδωρη

Όταν εμείς βάζουμε τον «τσιγγούνη» άνδρα συνήθως στην πρώτη θέση του χειρότερου είδους πρέπει να περιμένουμε πως θα υπάρξει αντίδραση. Η γενναιόδωρη συναισθηματικά αλλά και υλικά γυναίκα, πάντα θα κερδίζει πόντους στην καρδιά των ανδρών.

5. Συναισθηματικά σταθερή

Φαίνεται πως το πρόβλημα της σύγχρονης γυναίκας, το αντιμετωπίζει και ο σύγχρονος άνδρας και έτσι το βάζει στη μέση της λίστας του. Πολύ ενδιαφέρον αυτό και πρέπει να το «ακούσουμε».

6. Επιεικής

Μάλλον οι άνδρες με αυτόν τον χαρακτηρισμό εννοούν πως δεν θέλουν να κοιμούνται στον καναπέ κάθε φορά που θα πέφτουν σε κάποιο λάθος. Δεν τους αδικούμε, αλλά πάντα εξαρτάται και η δυναμική του λάθους.

7. Μορφωμένη

Θα περιμέναμε το θέμα της μόρφωσης να βρίσκεται και πιο ψηλά στη λίστα. Αυτό κι αν ήταν έκπληξη.

Βρετανική έρευνα παρουσιάζει τα 10 χαρακτηριστικά που αναζητούν οι άνδρες στις συντρόφους τους

8. Κοινωνική

Οι κοινωνικοί άνθρωποι -είτε άνδρες, είτε γυναίκες- πάντα θα κερδίζουν σε γοητεία από τους λίγο πιο ήπιους και αυτό είναι άκρως λογικό.

9. Οργανωτική

Η αλήθεια είναι πως τα κλισέ καμιά φορά λένε την αλήθεια. Αν δεν έχεις γυναίκα στο ταξίδι, σπάνια θα καταφέρεις να δεις όλα τα μουσεία της πόλης. Να εννοούν άραγε αυτό τα αγόρια ή να φέρνουν στο μυαλό μια άκρως τακτοποιημένη ντουλάπα;

10. Έμπιστη

«Να μπορείς να της πεις ένα μυστικό και να μην τρέξει να το πει στη μαμά της ή την κολλητή της…». Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε τον χαρακτηρισμό «έμπιστη» και θα θέλαμε να πούμε πως συνήθως οι άνδρες διαρρέουν τις περισσότερες πληροφορίες μεταξύ των ζευγαριών, αλλά δεν έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε.

Με 10 σχετικά λογικά χαρακτηριστικά, οι άνδρες μας περιέγραψαν τι αναζητούν σε μια σύντροφο. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε και την αντίστοιχη γυναικεία έρευνα.