Φτιάξε την πιο λαχταριστή cranberry sauce για τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων

Για τους λάτρεις της γλυκόξινης γεύσης.
Φτιάξε την πιο λαχταριστή cranberry sauce για τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι μέρες κυλούν γοργά κι αυτό που όλοι περιμένουμε με λαχτάρα για αυτόν τον Δεκέμβρη είναι η θαλπωρή, με την οποία οι γιορτές γεμίζουν τη ψυχή, το μυαλό αλλά και το σπιτικό.

Πρόκειται για την περίοδο προετοιμασίας, στην οποία ξεκινάς τη λίστα με τα φαγητά που θα στολίσουν το οικογενειακό τραπέζι αλλά και θα χαρίσουν απόλαυση στον ουρανίσκο. Κάπου εκεί άνοιξε χώρο για την πιο γκουρμέ, λαχταριστή και ιδιαίτερη sauce από κράνμπερι, η οποία χρωματικά σίγουρα θα ταιριάξει απόλυτα με το γενικότερο mood των Χριστουγέννων.

Το superfood στην μορφή μαρμελάδας, αποτελεί τον ιδανικό συνοδοιπόρο στο πλευρό του κόκκινου κρέατος αλλά και των πουλερικών με μεγάλο star τη γαλοπούλα. Επίσης, η γλυκόξινη γεύση θα παίξει με τις αντιθέσεις που η ποικιλία τυριών και αλλαντικών θα προσφέρουν, ενώ μπορεί να αποτελέσει τη γαρνιτούρα για τις γλυκές μας αδυναμίες.

Εκείνο, όμως, που θα σε εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο είναι ο γρήγορος τρόπος αλλά και χρόνος εκτέλεσης!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κράνμπερι
  • 2/3 φλ. νερό ή χυμό από κράνμπερι
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη

Φτιάξε την πιο λαχταριστή cranberry sauce για τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό κράνμπερι ή το νερό και τα βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι εκείνη να λιώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα το χυμό πορτοκαλιού και τα κράνμπερι και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα την αφαιρούμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Τότε η υφή θα γίνει αρκετά πιο πηχτή και θα αποκτήσει την όψη της μαρμελάδας.

Προσοχή: Μην την αφήσεις παραπάνω από 15 λεπτά στη δυνατή φωτιά, διότι δε θα γλιτώσεις το ναυάγιο.