Το doctor’s tip που θα σε απαλλάξει από το γλίστρημα της μάσκας και τα θολά γυαλιά

Έξυπνο, εύκολο, αλλά πάνω απ' όλα προτεινόμενο από γιατρό.
Το doctor's tip που θα σε απαλλάξει από το γλίστρημα της μάσκας και τα θολά γυαλιά

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο ιός που εισέβαλε στη ζωή μας ξαφνικά, αναγκάζοντας μας να ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις έφερε μαζί του το απόλυτο tool, χωρίς το οποίο δε μπορείς να βγεις από το σπίτι σου.

Στη λίστα με τα κλειδιά και το πορτοφόλι προστέθηκε η μάσκα, για χάρη της οποίας έχουμε γυρίσει ουκ ολίγες φορές πίσω στο σπίτι, αφού η συνήθεια απαιτεί και την απαραίτητη πρακτική άσκηση.

Ωστόσο, το να θυμηθείς να την έχεις πάντα μαζί σου δεν εγγυάται την επιτυχία, καθώς η ίδια δυσκολεύει αρκετά τη συνύπαρξη με το πρόσωπό μας.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ νομίζεις πως την έχεις φιξάρει σωστά και προχωράς καμαρωτή, λίγα, μόλις, δευτερόλεπτα αρκούν για να αρχίσει να γλιστράει ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να την πιάνουμε συνεχώς με τα χέρια μας.

Με αυτόν τον τρόπο, όμως, η μάσκα χάνει την ουσία της αφού το χέρι μας έρχεται σε επαφή με την εξωτερική πλευρά που δεν πρέπει να αγγίζουμε. Από την άλλη, όσοι φορούν γυαλιά αντιμετωπίζουν την ενοχλητική θολούρα στο τζάμι και το οπτικό τους τοπίο χάνεται παντελώς.

Η λύση δόθηκε από το γιατρό Daniel M. Heiferman, ο οποίος μέσα από τη φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δημοσίευσε την εμπνευσμένη από το χειρουργείο ιδέα του, η οποία θέλει τη μάσκα ακούνητη και στερεωμένη με ένα τσιρότο στην περιοχή της μύτης.

Κι όμως, η σκέψη αυτή είναι εύκολα εφαρμόσιμη και σίγουρα όλες οι ηλικίες επιβάλλεται να δουν τη φωτογραφία που ακολουθεί…

Τώρα ξέρεις!