Προλαβαίνεις! Συνταγή για την πιο λαχταριστή βασιλόπιτα σε χρόνο ρεκόρ

Δεν έχεις δοκιμάσει πιο νόστιμη.
Προλαβαίνεις! Συνταγή για την πιο λαχταριστή βασιλόπιτα σε χρόνο ρεκόρ

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ακόμα να ετοιμάσεις τη βασιλόπιτα που θα έχει την τιμητική της απόψε το βράδυ;

Μπες γρήγορα στην κουζίνα και φτιάξε με τα χεράκια σου την πιο νόστιμη… καρυδόπιτα που με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω θα γίνει η πιο εντυπωσιακή βασιλόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Πανεύκολα, απλά και με λίγα υλικά.

Η βασιλόπιτά σου αυτή θα ξετρελάνει τους πάντες. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν.

Υλικά

  • 7 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 50 ml. σπορέλαιο
  • 230 γρ. σιμιγδάλι
  • 50 γρ. αλεύρι
  • Λίγη κανέλλα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο γαρύφαλλο
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα, τις βανίλιες, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα για περίπου 5 λεπτά, ώστε να  παχύρευστη υφή. Ρίχνουμε τα αυγά στα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα καρύδια και βάζουμε το μείγμα σε ταψί, στρώνοντας ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια.

Η βασιλόπιτά σου είναι έτοιμη και πεντανόστιμη.

Μην ξεχάσεις το φλουρί!