4 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Τώρα που έχεις χρόνο...
4 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η αίσθηση της απαλής, λείας και φρέσκιας επιδερμίδας του προσώπου αποτελεί μια από τις πιο απολαυστικές αισθήσεις για το γυναικείο σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι απειλές, οι οποίες παραμονεύουν κάθε μέρα, σε κάθε μας κίνηση και ευθύνονται για τις διαταραχές της ομοιομορφίας της.

Κορωνίδα στη λίστα τους δε θα μπορούσε να μη σταθεί ο εξωτερικός παράγοντας που ακούει στο όνομα «καιρικές αλλαγές». Το κρύο αποδεδειγμένα ταλαιπωρεί την επιφάνεια του δέρματος, αφυδατώνοντας τη και προσθέτοντας το εφέ κούρασης και μουντής όψης.

Για εσένα, όμως, που της έχεις αδυναμία και πραγματοποιείς τον δικό σου άθλο, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, οι οποίοι εάν τηρηθούν πιστά, θα σε κατατάξουν στην κατηγορία όσων χαίρονται τα αξιοζήλευτα πλεονεκτήματα.

Μην στερείσαι ύπνο

Αφιέρωσε στον ύπνο το χρόνο που χρειάζεται και μην τον προσπερνάς. Πέρα από τα ευεργετικά δώρα που μας προσφέρει μέσα από την πνευματική τόνωση και ξεκούραση, τα οφέλη του επεκτείνονται και στην επιδερμίδα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου γίνεται η ανάπλαση των κυττάρων, γι’ αυτό μην αργείς να βυθιστείς σε όνειρα μελένια.

4 tips για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Διάλεξε τη σωστή ενυδατική κρέμα

Συνοδηγός στο ταξίδι του χειμώνα είναι η ενυδατική σου κρέμα. Εκείνη που θα γεμίζει με νερό τη στάθμη της επιδερμίδας σου και θα αποτρέπει κάθε ερεθισμό, άβολη αίσθηση τραβήγματος και ενοχλητικές χαρακιές. Η σωστή διερεύνηση των εξατομικευμένων αναγκών σου και τα συστατικά του προϊόντος που θα επιλέξεις θα πρέπει να κουμπώνουν άψογα.

Προσοχή στη σωστή θερμοκρασία του νερού

Σβήσε από το μυαλό σου τη λανθασμένη σκέψη πως το καυτό νερό είναι ιδανικό για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Σίγουρα η χαλάρωση που νιώθεις στο ντους όταν αφουγκράζεσαι τον καυτό καταρράκτη δεν περιγράφεται με λόγια, αλλά σκέψου πως για να αποφύγεις τη ξηρότητα και την ανεπιθύμητη θαμπή εικόνα θα πρέπει να χαμηλώσεις τη θερμοκρασία του νερού.

Κλείσε το μάτι στην υγιεινή διατροφή

Οι βιταμίνες και τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη τους στόχου απόκτησης αψεγάδιαστης επιδερμίδας. Βάλε τα φρούτα, τα λαχανικά και το πολύ νερό στην καθημερινότητά σου και δεν θα χάσεις.

Και κάπως έτσι το dreamy skin δε θα φαντάζει πλέον ουτοπία…