Τρεις τροφές εκτός της σοκολάτας που προκαλούν έξαρση στα σπυράκια

Δεν είναι μόνο η σοκολάτα τελικά.
Κι όμως, ο καφές που προτιμάς δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και τη σεξουαλικότητά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα ακανόνιστα κόκκινα γρομπαλάκια που αλλοιώνουν την ομοιόμορφη επιφάνεια της επιδερμίδας και τα οποία κάποιες φορές προκαλούν ιδιαίτερο πόνο αποτελούν τον μεγαλύτερο εχθρό μας, ιδιαίτερα σε περίπτωση ακμής.

Ωστόσο, για μια ακόμη φορά η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία του δέρματος.

Εάν οι συνήθειές μας δεν είναι «λουσμένες» από μπόλικο νερό και πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να προσφέρουν, οι προσδοκίες μας για την απόκτηση της ονειρεμένης επιδερμίδας δεν θα μπορούσαν να είναι υψηλές.

Αν θέλεις να είσαι σίγουρη για την υγεία του δέρματός σου, τρέξε μακριά από τις παρακάτω τροφές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα φιλικές στα σπυράκια.

Γάλα

Η εμπλουτισμένη σε ορμόνες αποθήκη του γάλακτος έχει συσχετιστεί άμεσα με την εμφάνιση νέων ατελειών που ακούνε στο όνομα σπυράκια. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να χαραχθούν βαθιά σημάδια και ουλές ύστερα από την ενοχλητική διαδικασία.

Τρεις τροφές εκτός της σοκολάτας που προκαλούν έξαρση στα σπυράκια

Καφές

Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων ονειρεύονται μια ενδοφλέβια χορήγηση καφέ, τα νέα δεν είναι τόσο καλά! Ανάμεσα στις ευεργετικές ιδιότητες του πιο δημοφιλούς ροφήματος, υπάρχει η ποσότητα οξέος στους σπόρους του καφέ, το οποίο βάζει το χεράκι του στην αύξηση της κορτιζόλης στο αίμα. Πέρα από το στρες, η ορμόνη αυτή ανάβει, επίσης, το πράσινο φως στους σμηγματογόνους αδένες αλλά και τη φλεγμονή.

Σόγια

Τα πιο σύγχρονα food trends την επικροτούν, μα εκείνη σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεικνύεται ιδιαίτερα αντιδραστική. Τα οιστρογόνα φυτεύουν και κατ’ επέκταση πολλαπλασιάζουν σπυριά στην περιοχή γύρω από τα χείλη και περιμετρικά στο πιγούνι.

Δεν είχαν περάσει ποτέ από το μυαλό σου αρνητικά; Τώρα μάλλον απέκτησες διαφορετική άποψη.