Είσαι σίγουρη πως πλένεις τα πινέλα σου όσο συχνά το χρειάζονται;

Κάθε πότε πρέπει να τα πλένεις και πώς να τα κάνεις να μοσχοβολούν.
Δεν πρέπει να (σου) λείπουν: Τα 3 βασικά πινέλα ματιών για όλα τα μακιγιάζ

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο καθημερινός καθαρισμός που προσφέρεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου σε αναζωογονεί και σε τονώνει ακόμα και στο τέλος της πιο απαιτητικής ημέρας.

Ωστόσο, πέρα από αυτό φροντίζουμε πάντα και οι πετσέτες μας να είναι φρεσκοπλυμένες, ξεχνώντας  όμως -ή, πιο σωστά, παραμελώντας- μια μικρή λεπτομέρεια τεράστιας αξίας: τα πινέλα μας.

Πρόκειται για τα σύνεργα του μακιγιάζ, χωρίς τα οποία σίγουρα το αποτέλεσμα θα στερούνταν την ακρίβεια, την ομορφιά και την ευκολία του. Κι όμως, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τη σπουδαία βοήθεια που μας δίνουν απλόχερα δεν δίνουμε πίσω το καλό, αλλά αντιθέτως, τα περιποιούμαστε περίπου μια φορά το μήνα, όποτε, δηλαδή, θυμόμαστε την αγγαρεία.

Η συσσώρευση των βακτηρίων ακολουθεί ραγδαίο ρυθμό, προκαλώντας ζημιά στην επιδερμίδα, όπως μολύνσεις, σπυράκια και σαγρέ επιφάνεια.

Για τον λόγο αυτόν οι δερματολόγοι συνιστούν να τα πλένουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα που έχουμε άμεση επαφή με το πρόσωπο (πινέλο foundation, ρουζ, πούδρας, contouring).

Είσαι σίγουρη πως πλένεις τα πινέλα σου όσο συχνά το χρειάζονται;

Επιλέξτε το ντους που θα τους χαρίσετε να έχει για αφρόλουτρο το σαπούνι προσώπου σας ή ένα σαπούνι για ευαίσθητα δέρματα. Αποφύγετε τη χρήση στου κανονικού σαπουνιού σε αυτήν την περίπτωση, ιδίως εάν πρόκειται για φυσική τρίχα, καθώς θα την σκληρύνει και θα την αφυδατώσει αισθητά.

Τα πινέλα σου θα μυρίζουν ευχάριστα, θα εκτελούν το έργο τους πιο πιστά στο στόχο τους, ενώ, επίσης, η διάρκεια ζωής τους θα επιμηκυνθεί στον υπέρτατο βαθμό.

Μην τα ξεχνάς, λοιπόν.