Κάν’το όπως οι ειδικοί: H εύκολη σπιτική foot mask που θα λατρέψεις

Βελούδινη επιδερμίδα με δύο απλές κινήσεις.
Κάν'το όπως οι ειδικοί: H εύκολη σπιτική foot mask που θα λατρέψεις

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το αιώνιο παράπονο προς τον εαυτό σου κάθε φορά που το καλοκαίρι πλησιάζει και σε βρίσκει απροετοίμαστη είναι η σκασμένη, άγρια και σαγρέ υφή που δεν είναι δύσκολο να εμφανιστεί στις φτέρνες σου.

Σίγουρα, πρόκειται για το το σημείο του σώματός μας το οποίο ταλαιπωρείται περισσότερο, τόσο από τις καιρικές συνθήκες και τα άβολα παπούτσια, όσο και από την επαφή με ποικίλες επιφάνειες.

Γεγονός αποτελεί πως ο χειμώνας με τα κλειστά παπούτσια έρχεται να ισορροπήσει το σκληρό πρόσωπο, το οποίο το καλοκαίρι επιδεικνύει χωρίς, ωστόσο, αυτό να σημαίνει πως είναι αρκετό.

Δράσε, λοιπόν, προληπτικά και η αίσθηση που θα απολαύσεις θα σε αποζημιώσει στο έπακρο, ενώ η ευκολία, μα και τα δύο μόλις υλικά κλείνουν το μάτι σε κάθε σκεπτόμενο συννεφάκι.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
  • Προαιρετικά 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο καρύδας

Η εκτέλεση απλή. Ανακατεύεις τα έλαια μεταξύ τους και στη συνέχεια τα απλώνεις κάνοντας ένα χαλαρωτικό μασάζ στα κάτω άκρα σου. Στη συνέχεια, με τη μεμβράνη που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας τα τυλίγεις ώστε να διατηρήσεις τη θερμοκρασία ανεπηρέαστη και να σφραγίσεις την ενυδάτωση.

Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορείς από πάνω να φορέσεις και τις κάλτσες σου.

Η διάρκεια που θα την κρατήσεις πάνω σου εξαρτάται από το επίπεδο της ξηρότητας. Ωστόσο, 30 λεπτά είναι συνήθως αρκετά για να γνωρίσεις το αποτέλεσμα που πάντα ονειρευόσουν.

Τα πόδια σου δεν ήταν ποτέ τόσο απαλά. Το δέρμα μωρού τώρα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά σου.