Λερώθηκες με βαφή μαλλιών; Έτσι θα τη βγάλεις καθαρή

Οι σύμμαχοί σου βρίσκονται ήδη στο σπίτι σου.
Λερώθηκες με βαφή μαλλιών; Έτσι θα τη βγάλεις καθαρή

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η βαφή μαλλιών στο σπίτι και ειδικά σε περίπτωση απειρίας σίγουρα αποτελεί ένα δύσκολο μονοπάτι για κάθε γυναίκα. Το lockdown, ωστόσο, δε μας επιτρέπει ακόμα να αφεθούμε στα χέρια των ειδικών και οι προσπάθειες πέφτουν βροχή η μία μετά την άλλη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντάμε είναι το άγχος που μας καταβάλλει όταν πρόκειται κυρίως για σκούρα απόχρωση σε μακριά μαλλιά. Ο συνδυασμός αυτός απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, διαφορετικά τα πράγματα θα αποδειχθούν… σκούρα μαύρα.

Οι πιτσιλιές που εξαπλώνονται σε επιφάνειες, ρούχα και δέρμα εκείνη τη στιγμή είναι ικανές για να τρομοκρατηθείς καθώς ξέρεις καλά πως η στάμπα καθόλου εύκολα δε φεύγει.

Κι όμως, υπάρχει λύση και για μια ακόμη φορά βρίσκεται ήδη στο τόπο του… εγκλήματος πριν καν απλώσεις το χέρι σου να το αναζητήσεις.

Δέρμα

Η πιο εύκολη αντιμετώπιση είναι η αφαίρεση της χρωστικής από την επιδερμίδα. Έχοντας βάλει ενυδατική ή βαζελίνη περιμετρικά στο ξεκίνημα του τριχωτού, μειώνεις τον κίνδυνο της μουντζούρας. Ωστόσο, ο αφρός ξυρίσματος, το διφασικό ντεμακιγιάζ ματιών, αλλά και το λάδι (ελαιόλαδο ή λαδάκι καρύδας) μπορούν να διαλύσουν το ενδεχόμενο ανεπιθύμητο σημάδι.

Ρούχα

Η μπλούζα, το παντελόνι αλλά και εάν υπάρχει κάποιο τραπεζομάντηλο κοντά σας σίγουρα θα ενδώσουν στην απειλή.

Λερώθηκες με βαφή μαλλιών; Έτσι θα τη βγάλεις καθαρή

Το ξύδι με τη μαγειρική σόδα, γνωστό κράμα αντίδρασης για λεκέδες, μπορούν να σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και σε αυτήν την περίπτωση, ενώ εάν ψεκάσεις με λίγη λακ την περιοχή και αφήσεις το ρούχο να μουλιάσει σε κρύο νερό με υγρό σαπούνι για τα πιάτα τα θαύματα θα φαντάζουν αληθινά.

Έπιπλα

Τα έπιπλα και οι επιφάνειες του πατώματος χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Ωστόσο, πέρα από όλα τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, το οινόπνευμα θα φορέσει το στέμμα του βασιλιά! Είναι ικανό να τα βάλει με κάθε απόχρωση βαφής και η μπογιά θα αποτελέσει παρελθόν, όσο επίμονη διάθεση κι αν δείξει.

Άλλος ένας λόγος για να μην κόβονται τα φτερά σου, αλλά αντιθέτως να σε κάνουν να πετάξεις ακόμα πιο ψηλά.