Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η καραντίνα μας έχει πειθαρχήσει για τα καλά στο «μένουμε στο σπίτι» mode κι εμείς έχουμε κάνει τη νύχτα μέρα.

Οι αλλόκοτες ώρες που κοιμόμαστε έχουν αρνητική επίδραση στην ενέργεια αλλά και τη διάθεσή μας, ιδίως όταν οι αποκλείσεις από το παλιό μας πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αισθητές.

Ωστόσο, υπάρχουν τρεις φυσικοί τρόποι που έρχονται υπό την μορφή ροφημάτων να μας φορέσουν τις πυτζάμες μαζί με το νυσταγμένο χασμουρητό νωρίτερα από το προσδοκώμενο.

O λόγος για τρία ροφήματα που συμβάλλουν αποτελεσματικά στον εύκολο, ήρεμο, ύπνο τα οποία θα πρέπει να έχεις κατά νου κάθε φορά που δυσκεολεύεσαι να χαλαρώσεις.

Ποια είναι αυτά;

Γάλα

Δώσε τέλος στη θεωρία που θέλει το ποτό ως ιδανικό βοηθό χαλάρωσης και αντί αυτού προτίμησε το γαλατάκι σου. Κάτι ξέρει η φύση που μας ταΐζει από μωρά με το γάλα, το οποίο θα σε νανουρίσει μονομιάς.

Τρία χαλαρωτικά ροφήματα που θα σε στείλουν αμέσως για ύπνο

Φυσικά, εκείνο πρέπει να είναι σκέτο, χωρίς τη προσθήκη γλυκαντικών ουσιών, διαφορετικά θα πετύχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Βότανα

Κορωνίδα τους αποτελεί ο βασιλιάς χαμομήλι με τις ευεργετικές του ιδιότητες ως προς τη χαλάρωση και την ηρεμία.

Τρία χαλαρωτικά ροφήματα που θα σε στείλουν αμέσως για ύπνο

Η μέντα, η βαλεριάνα κι άλλα βότανα μπορούν επίσης να προστεθούν στο check list, ώστε να πετύχεις την ποικιλία που χρειάζεσαι αλλά και να κλείσεις το δρόμο στο τσάι, το οποίο με την καφεΐνη που περιέχει καθίσταται ως ρόφημα προς αποφυγή εάν δε θέλεις να μείνει ξάγρυπνη.

Χυμός κερασιού

Κράτα το χυμό πορτοκαλιού για την πρωινή βάρδια που θα σε οπλίσει με ζωντάνια, ενέργεια και διάθεση. Τις βραδινές ώρες που λιγουρεύεσαι ένα φρούτο ή ένα χυμό άνοιξε το ψυγείο και πιάσε το κερασί χρώμα.

Τρία χαλαρωτικά ροφήματα που θα σε στείλουν αμέσως για ύπνο

Η περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι πιο χαμηλή, αφήνοντας χώρο για τα όνειρα να είναι μελένια.

Ποτέ δεν είναι αργά για αποτοξίνωση!