Street food στο σπίτι: Η εύκολη συνταγή για τα πιο τραγανά φαλάφελ

Η καντίνα έχει γραμμένη πάνω της τη δική σου οδό.
Street food στο σπίτι: Η εύκολη συνταγή για τα πιο τραγανά φαλάφελ

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Μια μικρή απόδραση στην Ανατολή ίσως είναι αυτό που χρειάζεσαι για να νιώσεις την ανανέωση, την οποία τόσο επιζητάς στις ημέρες της καραντίνας. Πες πως έγινε, απλά αυτή τη φορά θα χρειαστεί να κλείσεις τα μάτια και να φορέσεις τα φτερά που η αίσθηση της γεύσης θα σου χαρίσει.

Τα φαλάφελ κυριάρχησαν στα steet foods, με τους lovers τους να ερωτεύονται την έκρηξη των αρωμάτων, αλλά και των μπαχαρικών που προκαλείται στον ουρανίσκο. Ιδανική επιλογή και για τους vegeterian, οι οποίοι απολαμβάνει τα meat free κεφτεδάκια τους, light και υγιεινά.

Ψάχνεις να προσθέσεις μια καινούργια ιδέα στις καλλιτεχνικές, κουζινικές σου ανησυχίες, για εκείνα τα απογεύματα που θέλεις κάτι ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο;

Η συνταγή είναι εδώ!

Yλικά

  • 200 γραμ. βραστά ρεβίθια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ. γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 γεμάτη κ. σ. αλεύρι

Εκτέλεση

Αφού έχεις βράσει τα ρεβίθια, βάλ’ τα στο μπλέντερ και μόλις γίνουν έναν ομοιόμορφο μείγμα πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Αφού το μείγμα ομογενοποιηθεί, άδειασε το σε ένα μπολ και πασπάλισε το με το αλεύρι.

Εάν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω ανάλογα με το πόσο στέρεα είναι η αίσθηση.

Με τα δυο χεράκια πλάσε μικρές μπαλίτσες και ακούμπησέ τες σε μια λαδόκολλα.

Ψήσε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά και το σπίτι θα μοσχοβολάει!