H συμβουλή των ψυχολόγων για να ξεφύγεις από την κρίση πανικού

Προσπάθησε να το δοκιμάσεις και ίσως σε βοηθήσει.
H συμβουλή των ψυχολόγων για να ξεφύγεις από την κρίση πανικού

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Οι κρίσεις πανικού είναι η νόσος της γενιάς μας και δυστυχώς, οι συνθήκες ευνοούν ιδιαίτερα για να βρίσκουν έδαφος και να μας ταλαιπωρούν.

Η επίσκεψη στον ψυχολόγο θα σε βοηθήσει πολύ, μιας και οι σύμβουλοι ψυχικής υγείας έχουν τα tips εκείνα που θα σε βοηθήσουν να «συνέλθεις» όταν νιώσεις πως η καρδιά σου χτυπάει δυνατά, το σώμα σου ιδρώνει, ζαλίζεσαι, χάνεις την αίσθηση του χώρου και του χρόνου και όλα αυτά που σε ταλαιπωρούν τις δύσκολες ώρες που νιώθεις την κρίση να έρχεται.

Η συμβουλή των ψυχολόγων, λοιπόν, είναι πως πρέπει να αποσυμπιέσεις το μυαλό σου, το οποίο εκείνη την ώρα τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και σου προκαλεί την συγκεκριμένη ταραχή.

Πώς θα γίνει αυτό;

Προσπάθησε να επικεντρωθείς σε κάποια εικόνα και να παρατηρήσει σε αυτή όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς. Το χρώμα, τις υφές, την απεικόνιση, τις αποχρώσεις, προσπαθώντας να την αποστηθίσεις σαν να πρόκειται να τη ζωγραφίσεις λίγο αργότερα. Όταν συμβεί αυτό, όσο θα απασχολείς το μυαλό σου με πράγματα έντονα, θα καταφέρεις είτε να γλυτώσεις εντελώς, είτε να περάσεις πιο ήπια την επερχόμενη κρίση που καταφτάνει.

Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά δεν ξέρεις πόση χαρά θα νιώσεις όταν νικήσεις τις ύπουλες και άτιμες κρίσεις που έρχονται ξαφνικά για να μας χαλάσουν την ηρεμία.

Την ημέρα που θα τα καταφέρεις πρώτη φορά, να ξέρεις πως θα είναι μια μεγάλη νίκη για τον εαυτό σου και τη ψυχική σου ηρεμία.