Δύο DIY συνταγές για να ξεφορτωθείς τους μαύρους πόρους

Φυσικά και ανέξοδα.
Δύο DIY συνταγές για να ξεφορτωθείς τους μαύρους πόρους

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η υπερβολική έκκριση σμίγματος και κατά συνέπεια οι μαύροι πόροι στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στη μύτη μας, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότερες από εμάς από την εφηβεία.

Πόσες φορές δεν έχει τύχει να προσπαθήσεις να καλύψεις τη γυαλάδα της μύτης σου με makeup και να μην τα καταφέρνεις; Πόσες φορές έχει χαλάσει το κέφι σου περνώντας από έναν καθρέφτη με δυνατό φως;

Για αυτούς τους λόγους, λοιπόν, θα σου παρουσιάσουμε δύο φυσικές DIY συνταγές για να ξεφορτωθείς τους πόρους σου μια για πάντα.

Λεμόνι & αλάτι

Ο χυμός λεμονιού έχει στυπτικές ιδιότητες και για αυτό τον λόγο απομακρύνει το σμήγμα από το πρόσωπο μας πάρα πολύ εύκολα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να στύψεις ένα λεμόνι και να προσθέσεις στο χυμό λίγο αλάτι.

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνεις προσεκτικά τον χυμό και αφήνεις να δράσει για περίπου μία ώρα. Μπορείς να επαναλάβεις για καλύτερα αποτελέσματα δύο φορές την εβδομάδα.

Δύο DIY συνταγές για να ξεφορτωθείς τους μαύρους πόρους

Μέλι

Το θαυματουργό μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες και παράλληλα καταπολεμά τη λιπαρότητα του δέρματος και απομακρύνει τους μαύρα στίγματα. Εφαρμόζουμε μικρή ποσότητα μέλι στους πόρους και ξεπλένουμε μετά από μισή ώρα, με χλιαρό νερό.

Με αυτούς τους πανεύκολους τρόπους θα πεις «αντίο» μια για πάντα σε αυτό το άκρως αντιαισθητικό πρόβλημα.

Ξεκίνα άμεσα!