Έχεις βραδινές λιγούρες; Το μεταμεσονύκτιο επιδόρπιο που δε χαρίζει κιλά

Ίσα ίσα τα κλέβει...
Έχεις βραδινές λιγούρες; Το μεταμεσονύκτιο επιδόρπιο που δε χαρίζει κιλά

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Το πρόγραμμα του σωστού τρόπου διατροφής συνήθως δείχνει το σκληρό του πρόσωπο στο τελευταίο γεύμα της ημέρας, καθώς εκεί ό,τι τρως μένει πάνω σου και προσθέτει την ύπαρξή του στο σώμα σου τόσο οπτικά, όσο και ως αρνητική συνέπεια στην υγεία.

Ωστόσο, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσάρεστες συνέπειες, πολλές είναι εκείνες οι στιγμές που οι λιγούρες εκείνης της δύσκολης ώρας είναι τόσο έντονεςπου απλά υπακούμε στην εσωτερική φωνή, η οποία μας παρακινεί να… την κάνουμε την αμαρτία.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που η σαλάτα σου δε σε χορτάσει μην ανοίξεις το απαγορευμένο ντουλάπι με τις σοκολάτες, προσανατολίσου στο ψυγείο και ετοιμάσου να φτιάξεις το πιο νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο του 5λεπτου.

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ. γ. μέλι
  • 5 αμύγδαλα
  • 1 ακτινίδιο
  • 1 πρέζα κανέλλα

Έχεις βραδινές λιγούρες; Το μεταμεσονύκτιο επιδόρπιο που δε χαρίζει κιλά

Η εκτέλεση δεν απαιτεί καμία απολύτως δεξιοτεχνία, αλλά τα σάλια θα συνεχίζουν να τρέχουν μέχρι να το γευτείς.

Το ακτινίδιο αποτελεί φρούτο που συνιστάται για κατανάλωση 1 – 2 ώρες πριν τον ύπνο καθώς σε ηρεμεί και σε χαλαρώνει, ενώ ο συνδυασμός των υπόλοιπων συστατικών θα σε κάνουν να νιώσεις πως τρως όντως ένα νόστιμο γλυκό, το οποίο στο τέλος θα σε κάνει να φτάσεις επιτέλους στο συναίσθημα του κορεσμού, έχοντας καταναλώσει ελάχιστες θερμίδες.

Δοκίμασε το και δες τη ζυγαριά να κατεβάζει στάθμη!