Η «σπιτική» θεραπεία για τον πονοκέφαλο που θα αλλάξει την καθημερινότητά σου

Βάλε τον πόνο σε lockdown mode.
Η «σπιτική» θεραπεία για τον πονοκέφαλο που θα αλλάξει την καθημερινότητά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ένας από τους πλέον ενοχλητικούς πόνους του ανθρώπινου σώματος είναι ο πονοκέφαλος. Πρόκειται για εκείνον τον πόνο που δεν κάνει διάλειμμα ούτε στην περίοδο της καραντίνας. Ωστόσο, τώρα οι σπιτικοί τρόποι ανακούφισης θα αποδειχθούν ακόμα πιο θαυματουργοί…

Μόλις, λοιπόν, αισθανθείς πως σου χτυπάει την πόρτα μην τρέξεις να ανοίξεις με το κουτάκι από τα αναλγητικά στο χέρι! «Κλείδωσε» τον πόνο έξω από το σώμα σου, έχοντας στο πλευρό σου τη λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημά σου φυσικά, ενώ παράλληλα θα έχεις περιορίσει τον χρόνο αναμονής με την πνοή ανακούφισης να διώχνει μακριά κάθε αρνητική αίσθηση.

Τι να κάνεις;

Γέμισε μια λεκάνη με ζεστό νερό και καθισμένη σε ένα σκαμπό βύθισε μέσα τα χέρια και τα πόδια σου. Την ίδια στιγμή, τοποθέτησε μια παγοκύστη στο χαμηλότερο σημείο της πίσω πλευράς του κεφαλιού. Με αυτόν τον τρόπο η θερμότητα που εισέρχεται στον οργανισμό από τα άκρα μετριάζει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και η ένταση που προκαλείται τοπικά κατευνάζεται αποτελεσματικά.

Η σπιτική αυτή θεραπεία έρχεται να σε σώσει σαν σούπερ ήρωας με τη μακριά μπέρτα του ακόμα και στις περιπτώσεις της ημικρανίας, η οποία έχει αποδείξει επαναλαμβανόμενα την επίμονη διάθεση αλλά και το σκληρό χαρακτήρα της.

Μην υποκύπτεις, τώρα έχεις τη γνώση και τα μέσα για να δράσεις άμεσα και αποτελεσματικά.