Γυμναστική στο σπίτι! Τα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για όργανα γυμναστηρίου

Η δικαιολογία που σε κρατάει μακριά από τη σωματική εξάσκηση βρήκε το δάσκαλό της.
Γυμναστική στο σπίτι! Τα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για όργανα γυμναστηρίου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο χρόνος που αφιερώνεις πλέον στο σπίτι είναι σαφώς περισσότερος, με αποτέλεσμα να προλαβαίνεις για πρώτη φορά να κάνεις όλα εκείνα που μέσα στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας δεν προλαβαίνεις.

Ωστόσο, όταν η συζήτηση φτάνει στο κεφάλαιο «γυμναστική» η άμυνά σου ενεργοποιείται τινάζοντας τη λίστα με τις βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζεις κάνοντας την προσπάθεια να εξασκηθείς υπό τις συνθήκες της καραντίνας.

Βασικότερο ψέμα με το οποίο ξεγελάς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό αποτελεί το γεγονός ότι στο γυμναστήριο έχεις τα κατάλληλα όργανα ώστε η αποτελεσματικότητα να πιάνει τόπο.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να ανάψεις το πράσινο λαμπάκι της δημιουργικότητας και να πεις το μεγάλο «ναι» στη homemade καινοτομία;

Βαράκια

Χωρίς τα βάρη, τα μούσκουλα δε θα έβλεπαν το φως του ήλιου. Εάν δεν έχεις προμηθευτεί από την αγορά μπορείς απλά να δέσεις με σκληρή κολλητική ταινία 2 – 3 μεγάλα μπουκάλια με νερό.

Ρύθμισε το βάρος και χρησιμοποίησε τα για χέρια, πόδια και το σώμα ολάκερο…

Γυμναστική στο σπίτι! Τα αντικείμενα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντί για όργανα γυμναστηρίου

Λάστιχο

Η ανεύρεση του αντικαταστάτη του λάστιχου γυμναστικής είναι δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, εάν πάρεις μια φόρμα με σφιχτό λάστιχο και την ανεβάσεις μέχρι το ύψος της γάμπας θα έχεις την αντίσταση που αναζητάς. Το σημείο που θα σταθεί εξαρτάται από το μέρος του σώματος που θέλεις να δουλέψεις περισσότερο.

Μπάλα

Throw pillows! Η μόδα των μικρών αλλά βαριών μαξιλαριών που ομορφαίνουν το χώρο μας έχει και τα κρυφά της ταλέντα. Πιο συγκεκριμένα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ασκήσεις που τα πιέζεις με τα πόδια ή με τα χέρια και η δυσκολία θα σε εκπλήξει.

Με μια πετσέτα για στρώμα και τα σύνεργά σου δε σε σταματάει κανείς από το να είσαι fit, γιατί στο lockdown 2 θα κάνεις τη διαφορά χάνοντας κιλά…