Η ζωή στην καραντίνα: Τρία πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Μήπως τελικά είμαστε τυχεροί πάνω στην ατυχία μας;
Η ζωή στην καραντίνα: Τρία πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

«Μια αστραπή είναι η ζωή, μα προλαβαίνουμε». Κάπως έτσι οι μέρες της καραντίνας γοργά κυλούν κι εμείς αναζητούμε συνεχώς τρόπους να γεμίσουμε τον χρόνο αλλά και τις μπαταρίες μας προτού επιστρέψουμε και πάλι στην κανονικότητα.

Έχεις όμως αναλογιστεί ποτέ ποιος είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου σε αυτήν την πρωτόγνωρη καθημερινότητα;

Όσο κι αν ψάχνεις πάντα θα πέφτεις πάνω σε μία απάντηση: τεχνολογία!

Netflix

Οι παραδοσιακές βόλτες στο video club έχουν περιοριστεί και μάλιστα με το πάτημα ενός κουμπιού αραδιάζεις μπροστά σου την τεράστια ποικιλία για να μπορείς να απολαύσεις την ταινία, ή τη σειρά της αρεσκείας σου σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού και μέσα από οποιαδήποτε συσκευή.

Το Netflix στέκεται στην κορυφή της λίστας με τις δραστηριότητες που μας κρατούν υπερβολικά απασχολημένους τις τελευταίες μέρες κι όχι άδικα!

Η ζωή στην καραντίνα: Τρία πράγματα που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά σου

Shopping therapy

Όσο κι αν η συγκεκριμένη δοκιμασία που περνάμε μας έκανε να κατανοήσουμε πως ο υλικός κόσμος είναι πολύ επιφανειακός και μικρή σημασία έχει, τα ψώνια αποτελούν αναγκαίο κακό για όλους.

Είτε πρόκειται για ένα απαραίτητο υλικό, είτε για πολυτέλειες που θα τονώσουν τη διάθεσή σου, με ένα κλικ έχεις γεμίσει το καλάθι σου και σε λίγες μόνο μέρες έρχονται εκείνα σε σένα και εσύ φυσικά μένεις σπίτι για τα υποδεχτείς με ανοιχτές αγκάλες!

Άλλωστε, κόβεται το shopping;

Social media

Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου και το chat παίρνει φωτιά. Παιχνίδια με τους φίλους σου, ατελείωτες συζητήσεις, video calls με άτομα που μένουν στα δικά τους σπίτια, posts, φωτογραφίες και αποφθέγματα που βρίσκουν αντίκτυπο στο δικό σου εσωτερικό κόσμο.

Τελικά, υπάρχουν αρκετά χαμόγελα που μπορείς να ανακαλύψεις εάν θέλεις να παραμείνεις θετικός…

Αρκεί να ανοίγεις τα σωστά κουτιά και να κλείνεις το μάτι στην ίδια τη ζωή.