Τρεις σούπες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε τον φετινό χειμώνα

Ακόμα και με τις τόσες ιδιαιτερότητές του.
Τρεις σούπες που θα μας κάνουν να αγαπήσουμε τον φετινό χειμώνα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Ο χειμώνας φέτος θα είναι διαφορετικός και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και να ελισσόμαστε στις καταστάσεις με τον πιο προσαρμοστικό τρόπο!

Η δεύτερη καραντίνα μας χαρίζει και πάλι άπλετο χρόνο, ο οποίος εάν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να καλλιεργήσει ταλέντα που κρύβεις βαθιά μέσα σου.

Η σούπα για πολλούς αποτελεί το φαγητό που καλούνται να καταναλώσουν κυρίως σαν «φάρμακο» που θα τα βάλει με το κρυολόγημα ή σαν έσχατη λύση για να μην απογοητεύσεις τη μανούλα που με κόπο και μεράκι σου έφτιαξε. Υπάρχει, όμως, κι εκείνη η κατηγορία ανθρώπων που τις λατρεύουν και τις επιλέγουν είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως γεύμα.

Οι τρεις ιδέες που ακολουθούν θα ανοίξουν την όρεξη και στις δύο πλευρές και μετά την πρώτη γνωριμία με τον ουρανίσκο σου δε θα τις αποχωρίζεσαι από τα οικογενειακά τραπέζια, τότε που θα θέλεις να εντυπωσιάσεις ενώ θα ξέρεις καλά πως δεν ήταν και τόσο δύσκολο τελικά.

Κοτόσουπα με μανιτάρια και λαχανικά

Μια παραλλαγή της πιο κλασσικής μαμαδίστικης σούπας! Ξέχνα για λίγο το αυγολέμονο και συνόδευσε το κοτόπουλο με μανιτάρια, καρότα, σέλερι, πιπεριές και σκόρδο. Για πρώτη φορά το υγιεινό background θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Extra tip: Το μυστικό κρύβεται στο ζωμό λαχανικών…

Κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας

Πολύ γκουρμέ για τα γούστα σου; Μη βιάζεσαι! Τα υλικά είναι λίγα και απλά. Η βελούδινη υφή από την πολτοποιημένη κολοκύθα, το γάλα καρύδας, το κάρυ αλλά και ο δυόσμος με το λεμόνι θα σε ταξιδέψουν στα πορτοκαλί και ευωδιαστά μονοπάτια της Ανατολής. Άλλωστε, έχουν ανάγκη αυτές τις νοητικές, τουλάχιστον, εξορμήσεις.

Κρεμμυδόσουπα με δαφνόφυλλα και θυμάρι

Η μυρωδιά του κρεμμυδιού μπορεί να κατακλύσει κάθε χώρο, να κάνει τα μάτια σου να δακρύσουν αλλά και να κάνει τόσο νόστιμο το φαγητό όσο κανένα άλλο λαχανικό. Αυτή η αμφιταλαντευόμενη διάθεσή του θα απογειώσει τη ζεστή σούπα που με παρέα τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι θα ζεστάνουν το σώμα σου ακόμα και σε αυτά τα παγωμένα μεσημέρια!

Βάλ’ τες στο πρόγραμμα και δεν θα το μετανιώσεις.

Οι επιλογές αρκετές, η ποικιλία πολύχρωμη και οι θρεπτικές αξίες πλουσιότερες!

Covid-19, είμαστε εξοπλισμένοι, από ιδέες, δημιουργικότητα και όπλα!