Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου

Σε διάθεση «πάρε πασά μου την οδοντόβουρτσά μου»!
Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η στοματική υγεία αποτελεί απαραίτητο πεδίο του ανθρώπινου σώματος για το ευ ζην ολόκληρου του οργανισμού.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η εισβολή και η μετέπειτα ανάπτυξη βακτηρίων, μικροοργανισμών, ακόμα και ιών μπορεί να προκαλέσει σημαντικότερα προβλήματα, τα οποία με την απαραίτητη και σχολαστική προσοχή μπορούν αποφευχθούν.

Ωστόσο, το μαγικό ραβδί-σύμμαχος αυτή τη φορά αποδεικνύεται η οδοντόβουρτσα, η οποία εάν χρησιμοποιείται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, όπως οι ειδικοί συστήνουν, κάποια στιγμή θα φτάσει στο τέλος της και τα ξόρκια θα πάψουν να λειτουργούν.

Οι πλούσιες τρίχες της θα αρχίσουν να φθείρονται με αποτέλεσμα να μην αφαιρεί ολοκληρωτικά την πλάκα, ενώ παράλληλα θα αδυνατεί να ανταποκρίνεται στη βασική της αποστολή, να σε προστατέψει, δηλαδή, απέναντι σε κάθε ξένο, ανεπιθύμητο επισκέπτη.

Τόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου

Πότε φτάνει εκείνη η στιγμή και πώς θα το καταλάβεις;

Σίγουρα οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο και ίσως κάποιες φορές η σκέψη να μη φτάνει σε αυτήν τη λεπτομέρεια. Για αυτόν το λόγο, όμως, υπάρχει και η υπενθύμιση στο κινητό μας! Δε χρειάζεται να καταλήξεις στο σημείο που να αντιληφθείς ότι η οδοντόβουρτσα έχει λιώσει… Κάθε τρεις μήνες προχώρα στην αντικατάστασή της!

Τελικά, ο κανόνας επαληθεύεται σε κάθε ευκαιρία: Κανείς και τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο…