Kαμία σοκολάτα! Αυτό είναι το γλυκό με τις περισσότερες θερμίδες

Μακριά και αγαπημένοι...
Kαμία σοκολάτα! Αυτό είναι το γλυκό με τις περισσότερες θερμίδες

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η σκέψη και μόνο του γλυκού μας γεμίζει με πληθώρα από τύψεις, ενώ κάθε φορά που το απολαμβάνουμε ξέρουμε καλά πως μόλις το τελειώσουμε θα πούμε τη γνωστή ατάκα, η οποία από Δευτέρα μας θέλει σε δίαιτα!

Ωστόσο, εάν σας ρωτούσε κανείς ποιο είναι το πιο παχυντικό και ανθυγιεινό γλυκό αμέσως θα απαντούσατε εκείνο που θα ξεχειλίζει από ζουμερή λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι.

Μη βιάζεστε, όμως, να κρίνετε και κυρίως μην καταλήγετε σε εύκολες και βεβιασμένες απαντήσεις γιατί ο μεγάλος εχθρός δεν είναι η σοκολάτα.

Οι αγαπημένοι σε μικρούς και μεγάλους λουκουμάδες αποτελούν ένα παραδοσιακό γλυκό, εύκολο, καθώς χρειάζεται λίγα μόλις υλικά και σπιτικό, έχοντας συντροφεύσει τα παιδικά μας χρόνια. Μια μερίδα μας προσθέτει αυτόματα περίπου 600 θερμίδες με το τηγανισμένο λάδι να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα.

Kαμία σοκολάτα! Αυτό είναι το γλυκό με τις περισσότερες θερμίδες

Στην περίπτωση δε που εκείνοι συνδυαστούν με σοκολάτα ή παγωτό το κοντέρ θα ξεπεράσει τις 800 και πάει λέγοντας…

Περιόρισε, λοιπόν, την κατανάλωσή τους σε ειδικές περιστάσεις και όταν οι έντονες λιγούρες το απαιτούν σε σημείο που δεν αντέχεις άλλο, διαφορετικά, μήπως είναι η ώρα να αλλάξεις τις πατροπαράδοτες συνήθειες που σου προσθέτουν κιλά;

Διότι δεν είναι μόνο η ζάχαρη που πρέπει να μας κάνει καχύποπτους, αλλά ολόκληρη η πανδαισία.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μετράει.