Ψάχνεις επουλωτική κρέμα; Έχεις το θαυματουργό έλαιο στο σπίτι σου

Διότι η φύση αποτελεί τον Προμηθέα της σχέσης.
Η πρώτη νύχτα που θα μείνεις στο σπίτι του και τι πρέπει να προσέξεις

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Η περιποίηση της επιδερμίδας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα για όλες όσες αγαπούν το λείο, πορσελάνινο δέρμα. Με τη σωστή διατήρηση και τον καλλωπισμό του κάνουν το χατίρι προσδοκώντας πως κι εκείνο με τη σειρά του θα ανταποδώσει το καλό και δε θα εμφανίσει αυτά τα άκρως ενοχλητικά στρογγυλά κόκκινα γρομπαλάκια.

Τα σπυράκια, ωστόσο, πολλές φορές κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους ανεξαρτήτως χαδιών, αφού αποτελούν απόρροια ποικίλων παραγόντων με κυριότερους τους ορμονικούς αλλά και τον τρόπο ζωής μας.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όταν καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωπες με αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που καθώς σκουπιζόμαστε μπορούμε να προκαλέσουμε πληγή ή ακόμα κι όταν το χέρι μας δεν κρατιέται και τα πειράζει πιστεύοντας πως έτσι εξουδετερώνει τον αντίπαλο.

Τότε ακριβώς, έρχεται εκείνη η στιγμή που παρατηρώντας το κατόρθωμά σου, πλαισιωμένο από έντονη ερυθρότητα και διπλάσιο σε μέγεθος, αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να μη μείνει σημάδι!

Ψάχνεις επουλωτική κρέμα; Έχεις το θαυματουργό έλαιο στο σπίτι σου

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να αγοράσουμε μια καλή επουλωτική κρέμα, η οποία θα κλείσει γρήγορα την πληγή και θα εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αυτή τη φορά να δώσεις μια ευκαιρία στο ελαιόλαδο, το οποίο, όντας πλούσιο σε βιταμίνη Ε θα θεραπεύσει σαν βάλσαμο την τραυματισμένη περιοχή.

Το αγνό περιεχόμενό του θα ενυδατώσει το σημείο και θα ελαχιστοποιήσει τον χρόνο επούλωσης, ενώ παράλληλα δε θα αισθανθείς κανέναν επιπρόσθετο πόνο.

Extra Tip: Δοκίμασέ το και σε άλλων ειδών πληγές και δε θα σε απογοητεύσει!

Η φύση είναι πάντα εκεί, ένα βήμα μπροστά για εμάς και το αποδεικνύει έμπρακτα!