4 stars που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και τον νίκησαν

Μήνυμα ελπίδας από τέσσερις γυναίκες που τα κατάφεραν!
4 stars που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού και τον νίκησαν

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

4 Φεβρουαρίου. Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος αποτελεί την δεύτερη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Μεγάλο ποσοστό γυναικών θα έρθουν κάποια στιγμή στη ζωή τους αντιμέτωπες με τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος είναι μεν συχνός, αλλά θεραπεύεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, όταν διαγνωστεί έγκαιρα.

Και επειδή τις θεωρίες τις γνωρίζουμε όλες, εδώ θα σου παρουσιάσουμε 5 παγκοσμίου φήμης  stars που ήρθαν αντιμέτωπες με τον καρκίνο και βγήκαν νικήτριες, χωρίς να διστάσουν στιγμή να δημοσιοποιήσουν τη μάχη τους.

Kylie Minogue

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Minogue (@kylieminogue) στις

To 2005 η Kylie Minogue σε ηλικία 39 ετών ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού -ενώ βρισκόταν στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της- και υπήρξε μια από τις πρώτες διάσημες γυναίκες που μοιράστηκε την ιστορία της με τους fans της.

Η είδηση μας σόκαρε, δεν ήμασταν συνηθισμένες σε τέτοιες εξομολογήσεις. Το αρχικό σοκ διαδέχτηκε τη μεγάλη χαρά της ανάρρωσής της. Έκτοτε δεν σταματάει να μιλάει για την σημαντικότητα της μαστογραφίας.

Christina Applegate

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Applegate ? (@1capplegate) στις

H γνωστή ηθοποιός ήταν πολύ συνεπής στις ετήσιες εξετάσεις της, καθώς η μαμά της είχε έρθει αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού δύο φορές στο παρελθόν. Δυστυχώς, το οικογενειακό ιστορικό «έκανε τη δουλειά» το 2008 και σε μια μαγνητική ρουτίνας διαγνώστηκε στο πρώτο στάδιο της νόσου.

Οι εξειδικευμένες εξετάσεις στις οποίες προχώρησε μετά τη διάγνωση έδειξαν μια μετάλλαξη του ενζύμου BRCA1, το οποίο ενοχοποιείται και για τον καρκίνο των ωοθηκών. Προχωρώντας στην αφαίρεση τους και σε διπλή μαστεκτομή, κατάφερε να μηδενίσει τις πιθανότητες επανεμφάνισης της νόσου.

Λίγα χρόνια αργότερα, στην ίδια διαδικασία προχώρησε και η Angelina Jolie.

Cynthia Nixon

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cynthia Nixon (@cynthiaenixon) στις

H αγαπημένη μας Miranda Hobbes πρόλαβε τον καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο μιας και η μητέρα της είχε διαγνωστεί λίγα χρόνια νωρίτερα. Σε κάθε της συνέντευξη υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και παραδίδει μαθήματα ψυχραιμίας.

Anastacia

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anastacia (@anastaciamusic) στις

H ροκ σταρ υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή το 2006, ύστερα από παρακίνηση του γυναικολόγου της. Η 49χρονη τότε τραγουδίστρια δεν είχε την ασθένεια στο οικογενειακό της ιστορικό για αυτό δεν είχε θορυβηθεί νωρίτερα.

Από τότε έχει αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή και έχει αλλάξει πλήρως συνήθειες, μιας και νιώθει πως οι περιβαλλοντικές συνθήκες ευθύνονται για τον καρκίνο της.