Λιπαρά μαλλιά; Τρεις τρόποι να μετριάσεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα

Διότι κάποιες λάμψεις δεν είναι και τόσο ευχάριστες...
Λιπαρά μαλλιά; Τρεις τρόποι να μετριάσεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τα μαλλιά που είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη λιπαρότητα, μας κάνουν να πρέπει να διαχειριστούμε ένα φαινόμενο καθόλου ευχάριστο το οποίο οι περισσότερες από εμάς επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε με καθημερινό λούσιμο.

Ωστόσο, το καθημερινό λούσιμο αν και φαινομενικά αποτελεί καλή λύση, στην ουσία απλώς «καλύπτει» το πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το άτιμο το DNA (!), το μη σωστό lifestyle και η χρήση ορισμένων απαγορευτικών προϊόντων είναι ικανά να προκαλέσουν την απογοήτευσή σου στο πρώτο κοίταγμα της ημέρας μπροστά στον καθρέφτη.

Για το λόγο αυτόν υπάρχουν ορισμένα tips, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργά εάν τα ακολουθήσουμε πιστά!

Λιπαρά μαλλιά; Τρεις τρόποι να μετριάσεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα

Ταλκ και πάλι ταλκ

Εκείνα τα πρωινά που τρέχεις πανικόβλητη να προλάβεις να ετοιμαστείς για τη δουλειά αλλά τα μαλλιά σου επιδεικνύουν απείθαρχο attitude με τη λιπαρότητα να σου καταστρέφει την εικόνα, η λευκή, μαγική σκόνη θα εξαφανίσει παροδικά τα σημάδια! Η μωρουδιακή πούδρα θα απορροφήσει τη λάμψη και η ματ υφή θα σε βγάλει, έστω και για λίγες ώρες από τη δύσκολη θέση.

Λιπαρά μαλλιά; Τρεις τρόποι να μετριάσεις την ανεπιθύμητη γυαλάδα

Βούρτσα: Μακριά και αγαπημένες!

Όσο κι αν αγαπάς να βουρτσίζεις και να λειαίνεις τα μαλλιά σου, προσπάθησε να αποφεύγεις την τελετουργία, διότι όσο περισσότερο τα σκαλίζεις τόσο το χειρότερο.

Όπως ακριβώς όταν τα πιάνεις συνεχώς η έκκριση της λιπαρότητας ενεργοποιείται με ραγδαίους ρυθμούς, το ίδιο συμβαίνει και όταν έρχονται συχνά σε επαφή με τη χτένα σου.

Προσοχή σε μάσκα και conditioner

Στα δύο αυτά προϊόντα χρωστάς την υγιή εικόνα των μαλλιών σου. Αλλά μην ξεχνάς πως επιβάλλεται να τα εφαρμόζεις σωστά! Εστίασε στις άκρες σου και μη στοχεύεις τη ρίζα.

Κάνε την αλλαγή στη ρουτίνα περιποίησης του τριχωτού της κεφαλής και δε θα χάσεις!