Οι συνήθειες που χαράσσουν γραμμές στο πρόσωπό σου

Τις υιοθετείς καθημερινά, μα δε συλλογίζεσαι τις συνέπειες στην εμφάνισή σου.
Οι συνήθειες που χαράσσουν γραμμές στο πρόσωπό σου
Unsplash

Τα χρόνια περνούν δίχως να απολογούνται κι εσύ πασχίζεις να παρατείνεις τη φρέσκια και δροσερή σου εκδοχή κρατώντας μακριά σου τις έντονες γραμμές που αν πάρουν θέση στην επιδερμίδα σου δύσκολα μπορείς να τους πεις το οριστικό αντίο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια καθημερινά τερτίπια που ασυναίσθητα και μηχανικά κάνουν έντονα αισθητή την παρουσία τους ακόμα και οπτικά.

Ιδίως στα ξηρά και λεπτεπίλεπτα ή ευαίσθητα δέρματα οι στάμπες υπό τη μορφή σταυροδρομιών από αλλόκοτες ευθείες αποτελούν το άμεσο αποτέλεσμα της έξεως…

Μην κοιμάσαι ποτέ μπρούμυτα

Αποτελεί την αρχή και το τέλος. Φυσικά κι έχει αντίκτυπο στην εμφάνισή μας καθώς οι ώρες που αφιερώνεις στην αγκαλιά του Μορφέα είναι αρκετές και εάν τσαλακώνεται ο όμορφος καμβάς σου, καθώς οι μέρες θα περνούν και η κίνηση θα επαναλαμβάνεται δε θα μπορεί να «σιδερωθεί» ξανά στην εντέλεια. Κι ας βάλεις τις καλύτερες κρέμες!

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, η γλύκα του ύπνου σε ανάσκελη μορφή μπορεί να προκύψει όταν την αναζητήσεις, αρκεί να της δώσεις μια ευκαιρία.

Οι συνήθειες που χαράσσουν γραμμές στο πρόσωπό σου

Μαύρα γυαλιά φοράω

Και κίτρινα, χρυσά, ροζ, μπλε, καφέ… Διάλεξε τα γυαλιά ηλίου που σου ταιριάζουν και μην τα αποχωριστείς ούτε το χειμώνα. Ακόμα κι αυτές οι παγωμένες μέρες που ο ήλιος ακονίζει τα δόντια του μπορούν να σε θαμπώσουν κι εσύ χωρίς να το αντιληφθείς να σουφρώσεις τα φρύδια σου και αμέσως αυτά τα δύο ρυάκια που τα χωρίζουν να συσσωρεύσουν τα ορμητικά τους νερά!

Αντιμετώπισε τον πονοκέφαλο

Πρόταξε το θάρρος σου και δες τον πόνο κατάματα, γιατί απλά είσαι πιο δυνατή από αυτόν! Μόλις νιώσεις πως το κεφάλι σου αρχίζει να σε προειδοποιεί για την ενόχληση που θα σου φορτώσει στις πλάτες, δράσε άμεσα. Έχει αποδειχθεί πως σε εκείνες τις δύσκολες ώρες σμίγουμε και πάλι τα φρύδια μας και αυτά, ως κορνίζες των ματιών μας αλλοιώνουν το περίγραμμά τους.

Οι συνήθειες που χαράσσουν γραμμές στο πρόσωπό σου

Μην στηρίζεσαι στο χέρι σου

Όση εμπιστοσύνη κι αν έχεις στον εαυτό σου, μην αφήνεσαι πάνω στο χέρι σου ενώ δουλεύεις, διαβάζεις ή σκέφτεσαι, διότι οι μικρές αναδιπλώσεις στην εξωτερική γωνία των ματιών σου θα σε κάνουν να το μετανιώσεις πικρά.

Χείλη δίχως τσιγάρα και… καλαμάκια

Ποια η σχέση ανάμεσά τους; Φέρε στο μυαλό σου την κίνηση κατά την οποία ρουφάς τον καφέ σου αλλά και το τσιγάρο! Μετά τα μάτια, πρόκειται για το δεύτερο πιο επιρρεπές σημείο που «σπάει» την πορσελάνη.

Για τον λόγο αυτόν και για άλλους ακόμα σημαντικότερους απαλλάξου από τον δαίμονα της νικοτίνης, ενώ παράλληλα απόλαυσε τα ροφήματά σου με άμεση επαφή ποτηριού και κούνα το μαντήλι στον διαμεσολαβητή-λαβύρινθο που ακούει στο όνομα καλαμάκι.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!