Πώς να απολυμάνεις σωστά και με ασφάλεια το smartphone σου την covid-19 εποχή

Ας μην τρελαινόμαστε, λύσεις υπάρχουν.
Σχέση εξ' αποστάσεως: Τα μυστικά για να πετύχει

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Η πανδημία έφερε στη ζωή μας συνήθειες που ουδέποτε είχαμε σκεφτεί στο παρελθόν πως θα υιοθετούσαμε και όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν καιρό.

Η υφασμάτινη μάσκα έχει γίνει το αξεσουάρ που συμπληρώνει κάθε μας look, ενώ το πλύσιμο χεριών αλλά και η χρήση αντισηπτικού μας έχουν γίνει εμμονή. Και καλά κάνουμε φυσικά, καθώς οτιδήποτε μπορεί να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους έκθεσης μας στον ιό είναι καλοδεχούμενο.

Μια πρόσφατη έρευνα, ωστόσο, μας τάραξε λίγο μιας και μας έφερε αντιμέτωπους με μια πραγματικότητα που δεν είχαμε καν σκεφτεί: Ο κορωνοϊός μένει στην οθόνη του κινητού μας για περίπου 28 μέρες.

Τι σημαίνει αυτό; Πως όσες φορές και αν πλένουμε τα χέρια μας, αν δεν απολυμαίνουμε το smartphone μας, ασφαλείς δεν επιτρέπεται να νιώσουμε.

Πώς να απολυμάνεις σωστά και με ασφάλεια το smartphone σου την covid-19 εποχή

Τι κάνουμε τώρα; Πως μπορούμε να απολυμάνουμε τις ευαίσθητες οθόνες των «πολύτιμων» κινητών μας χωρίς να τις καταστρέψουμε;

Ιδού κάποια tips που πρέπει να γνωρίζεις:

Δεν ψεκάζουμε ποτέ την οθόνη

Ποτέ δεν ρίχνουμε αντισηπτικό απευθείας στην οθόνη του κινητού μας. Ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να ρίξουμε αντισηπτικό σε ένα πανάκι και να καθαρίσουμε με απαλές κινήσεις την οθόνη μας για τη μέγιστη ασφάλεια.

 Ποτέ οινόπνευμα!

Το οινόπνευμα δεν ενδείκνυται για καθαρισμό κινητού μιας και η αλκοόλη μπορεί να καταστρέψει τις επιστρώσεις της οθόνης. Επιλέξτε σκευάσματα με μηδενικό ποσοστό αλκοόλης, αφού στην αγορά θα βρείτε τα πάντα.

Πώς να απολυμάνεις σωστά και με ασφάλεια το smartphone σου την covid-19 εποχή

Αποστείρωση

Ο πιο ασφαλής τρόπος απολύμανσης κινητού είναι οι συσκευές που χρησιμοποιούν υπεριώδη ακτινοβολία και θυμίζουν τις συσκευές απολύμανσης των ιατρικών εργαλείων.

Αν σου φαίνεται υπερβολικό, αξίζει να μάθεις πως το UV σκοτώνει το 99,9% των μικροβίων και τα βακτηριδίων, οπότε είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες που διανύουμε.