Σπιτική μπεσαμέλ χωρίς σταγόνα από λάδι για εσένα που προσέχεις λίγο παραπάνω

Θα τη λατρέψεις ακόμα κι αν τα χέρια σου δεν πιάνουν...
Σπιτική μπεσαμέλ χωρίς σταγόνα από λάδι για εσένα που προσέχεις λίγο παραπάνω
Unsplash

Τα πιο λαχταριστά φαγητά φούρνου καλύπτονται περίτεχνα από την πλούσια, λευκή κρέμα που όλοι αισθανόμαστε στον ουρανίσκο μας κάθε φορά που τη γευόμαστε. Πρόκειται για αυτά που κατέχουν τον χαρακτηρισμό «μαμαδίστικα» τόσο λόγω της γεύσης, όσο και λόγω του οικογενειακού τραπεζιού, της μυρωδιάς αλλά και της δυσκολίας.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η μαγειρική απαιτεί χρόνο, μεράκι και δημιουργία. Η καλή διάθεση, ωστόσο και η εφευρετικότητα κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο… νόστιμη!

Ψάχνεις τρόπο να φτιάξεις μια σπιτική μπεσαμέλ χαμηλή σε λιπαρά για να απολαύσεις χωρίς τύψεις το αγαπημένο σου φαγητό, ενώ παράλληλα να μη στερηθείς καθόλου από τη γεύση του; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα!

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 αυγό
  • 4 κ. σ. corn flour
  • 1 κοφτή κ. σ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το corn flour ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να απλωθεί ισόποσα. Στη συνέχεια, μόλις αρχίσει να παίρνει τη μορφή κρέμας, προσθέτουμε το αυγό και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Η τελευταία τσαχπινιά θα δοθεί από το μοσχοκάρυδο που θα αρωματίσει τη μπεσαμέλ μας και αφού πάλι πάει παντού την περιχύνουμε σε όλο το ταψί, ενώ πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί για ακόμα μεγαλύτερη γεύση.

Extra tip: Μην το παρακάνεις με το corn flour γιατί δε θέλουμε η κρέμα να πήξει πολύ.