Tips για να καταπολεμήσεις την υπερένταση και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Όταν η καρδιά μας τρέχει και δε φτάνει...
Tips για να καταπολεμήσεις την υπερένταση και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Οι τελευταίες ώρες της ημέρας, λίγο πριν αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα, αποτυπώνουν έντονα κάθε ψήγμα άγχους, πίεσης ή στρες, τα οποία τότε σαν να πατούν ένα μαγικό κουμπί κορυφώνονται και μας κυριεύουν.

Άλλες φορές, πάλι, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες και απαιτητικές υποχρεώσεις μπορεί να λαμβάνουν μορφή μέσα από ένα τρελό χτυποκάρδι που ενεργοποιεί διαπεραστικούς, σε ολόκληρο το σώμα, παλμούς.

Είναι ακριβώς η στιγμή που λες enough is enough «έφτασε επιτέλους η ώρα για να κοιμηθώ» αλλά ξέρεις καλά πως, όντας σε αυτήν την κατάσταση, ΔΕΝ μπορείς να κοιμηθείς!

Όμως, μην ανησυχείς, έχουμε τέσσερις τρόπους που θα σου δώσουν ένα χέρι βοηθείας για αυτές τις άκρως ενοχλητικές εμπειρίες…

Ένα ζεστό χαμομήλι παρακαλώ

Όσο μεγάλη αγγαρεία κι αν φαντάζει στην εκάστοτε στιγμή, βρες τη δύναμη και σήκω από το κρεβάτι, πιάσε την αγαπημένη σου κούπα και φτιάξε ένα χαμομήλι.

Πλέον υπάρχουν πολλά βότανα στην αγορά που θα μπορούσες να επιλέξεις με ευεργετικές ιδιότητες επί του θέματος, όμως με το λευκό λουλούδι ξέρεις ότι έχεις εγγυημένα, πατροπαράδοτα και δοκιμασμένα αποτελέσματα.

Tips για να καταπολεμήσεις την υπερένταση και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Πρόκειται για ένα δώρο στον εαυτό σου, γι’ αυτό μην το πιεις απλά, απόλαυσέ το.

Της… ανακούφισης το νερό

Αφού η δύσκολη απόφαση να σηκωθείς πάρθηκε κάνε μια στάση στη τουαλέτα και βούτα το πρόσωπό σου σε ένα splash κρύου νερού! Οι ρυθμοί αμέσως θα πέσουν και η δροσερή αίσθηση θα σε χαλαρώσει ακόμα περισσότερο.

Σε μιαν ανάσα…

Πόσα βάρη μπορείς να αποβάλλεις από τον οργανισμό σου σε μια και μόνο ανάσα; Η απάντηση είναι πολλές! Για τον λόγο αυτόν πάτα repeat μέχρι να αδειάσεις και να ελαφρύνεις εκτονώνοντας κάθε τοξική σκέψη.

Tips για να καταπολεμήσεις την υπερένταση και να κοιμηθείς σαν πουλάκι

Απενεργοποίησε το εργοστάσιο: Μυαλό

Ναι μπορεί να σου φαίνεται υπερβολή, όμως το σχήμα και το μέγεθος ενός προβλήματος τα καλλιεργούμε και τα πλάθουμε στο εργοστάσιο που λέγεται μυαλό.

Μην υπεραναλύεις καταστάσεις γιατί όσο κι αν τις επεξεργαστείς δε θα μπορέσεις να αλλάξεις κάτι στις 12 τα μεσάνυχτα. Χαμογέλα και βάλε την αισιοδοξία στη ζωή σου!

Το «ναι» σου πρέπει να νικάει κάθε «όχι», και τότε μόνο τα χρώματα θα αποκτήσουν την υπόστασή τους.