Tόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας σύμφωνα με την επιστήμη

Πότε φεύγουν οι «πεταλούδες»;
Tόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας σύμφωνα με την επιστήμη

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Ο κεραυνοβόλος έρωτας -ή αλλιώς ο έρωτας με την πρώτη ματιά- είναι μια σπάνια συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε εμείς οι γυναίκες, μιας και ως πιο εγκεφαλικές, θέλουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να βιώσουμε το υπέροχο συναίσθημα με τις πεταλούδες στο στομάχι.

Οι άνδρες, αντιθέτως, που έλκονται περισσότερο από την εικόνα, «κεραυνοβολούνται» λίγο πιο συχνά, με τους ερευνητές του Universe College του Λονδίνου να έχουν βαλθεί να μελετήσουν πόσο τελικά διαρκεί αυτό το αίσθημα.

Οι άνδρες που δήλωσαν πως ερωτεύτηκαν τις συντρόφους τους απ’ την πρώτη στιγμή, υποβλήθηκαν σε νευρολογικές εξετάσεις και τα αποτέλεσμα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, λοιπόν, οι «κεραυνοβολημένοι» παρουσίαζαν αυξημένη τεστοστερόνη για περίπου 12 μήνες, ενώ στους 24 μήνες η ορμόνη επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα. Δυο χρόνια λοιπόν, ο έρωτας «έρεε» στο αίμα τους, για να μεταβληθεί αργότερα σε αγάπη και συντροφικότητα -αν θέλουμε να είμαστε ρομαντικές.

Tόσο διαρκεί ο κεραυνοβόλος έρωτας σύμφωνα με την επιστήμη

Αν λοιπόν, νιώθετε πως βρίσκεστε σε αυτή τη φάση, ευχαριστηθείτε το για όσο διαρκεί. Αν αυτό το συναίσθημα σας «πονάει» όμως και δεν έχει ανταπόκριση, κάντε υπομονή, θα περάσει.

Τα πάντα στη ζωή είναι σχετικά τελικά!