Έχεις δίπλωμα και φοβάσαι να οδηγήσεις; 3 tips που θα σε κάνουν σοφερίνα

Μη γίνεις δέσμια της φοβίας σου.
Έχεις δίπλωμα και φοβάσαι να οδηγήσεις; 3 tips που θα σε κάνουν σοφερίνα

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Δεν γεννήθηκαν όλοι οδηγοί και δεν έμαθε κανείς να οδηγεί απόλυτα σωστά στη σχολή οδηγών. Αυτές οι πληροφορίες είναι τα δεδομένα που πρέπει να έχεις για να ξεκινήσεις να καταπολεμάς τη φοβία σου – μια φοβία που ταλαιπωρεί τις περισσότερες από εμάς.

Αν έχεις πάρει το δίπλωμα και το έχεις αφήσει να σκονίζεται στο ντουλάπι, αρνούμενη να βγεις στους δρόμους με το αυτοκίνητο υπό τον φόβο πρόκλησης κάποιους ατυχήματος, αρχικά θα σου πούμε συγχαρητήρια, αφού μοιάζεις να είσαι πολύ υπεύθυνος άνθρωπος.

Αν, παράλληλα όμως, σου φεύγει μισός μισθός στα ταξί ή νιώθεις πάντα δέσμια της φίλης οδηγού ή του συντρόφου σου, πρέπει να διαβάσεις το παρακάτω κείμενο.

Σπούδασες χώρισες, βρήκες δουλειά, άλλαξες δουλειά, μετακόμισες, ξαναχώρισες. Έχεις κάνει τόσα πράγματα που σε έχουν βάλει για τα καλά στον δύσκολο και σκληρό κόσμο των μεγάλων και θα σε «νικήσει» μια φοβία; Έτσι θες να περάσεις τη ζωή σου;

Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε 3 tips που θα σε κάνουν να πιάσεις τιμόνι και να γίνεις η καλύτερη οδηγός που ξέρεις. Λίγος φόβος, πολύ πάθος και άπειρη προσοχή χρειάζονται, όλα τα άλλα τα έχεις.

1. Ξανακάνε λίγα μαθήματα

Πήρες δίπλωμα το 2015 και από τότε το παράτησες; Σου έχουμε νέα! Το αυτοκίνητο το ξεχνάς, δεν είναι ποδήλατο. Αποφάσισε να πας σε μια σχολή οδηγών – καλύτερα όχι σε εκείνη που πήρες δίπλωμα- και ζήτα να κάνεις μαθήματα με το αυτοκίνητο της οικογένειας ή του συντρόφου σου ή εκείνο που θα οδηγείς, αν δεν έχεις δικό σου.

Κορίτσια, κανείς δεν έμαθε να οδηγεί στη σχολή, κακά τα ψέματα. Μετά από τρία μαθήματα, όμως, να ξέρεις πως θα πετάς.

woman wearing black shirt sitting on orange vehicle

2. Βάλε συνοδηγό έναν ΗΡΕΜΟ φίλο σου

Αφού κάνεις τα μαθήματα και σε περίπτωση που δεν νιώθεις πως είσαι ακόμα έτοιμη να «οργώσεις» τους δρόμους, ξεκίνα σιγά σιγά να παίρνεις το αυτοκίνητο με κάποιον φίλο/φίλη/ξάδερφο/αδερφό που χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία και που φυσικά ξέρει να οδηγεί.

Συνήθως ο μπαμπάς μας δεν διέπεται από ηρεμία να σταθεί σε αυτό τον ρόλο, όπως επίσης και ο σύντροφός μας. Ας τους αφήσουμε αυτούς να μας καμαρώσουν όταν θα είμαστε έτοιμες.

3. Το Ν μεγάλο και τα μάτια σου 14

Μην ντρέπεσαι που δεν είσαι 18 χρονών. Βρες ένα μεγάλο «Ν» για να σε προσέχουν και έχε τα μάτια σου 14 και στους καθρέφτες. Η αλήθεια είναι πως θα ψηθείς μόνο όταν μπεις στη θέση του οδηγού μόνη σου. Αν πηγαίνεις σιγά και αν είσαι προσεκτική, τηρώντας φυσικά τον ΚΟΚ, όλα θα πάνε καλά.

Α! Και να θυμάσαι: Όποιος σου πεις πως το πρώτο διάστημα δεν του έσβησε το αμάξι, δεν βρήκε σε έναν καθρέφτη ή σε κάποιο πεζοδρόμιο, είναι μέγας ψεύτης. Ηρεμία, ψυχραιμία και άσε τους άλλους πίσω να φωνάζουν, δεν θα πάθουν τίποτα να καθυστερήσουν 2 λεπτάκια.

Έβαλες σκοπό να γίνεις οδηγάρα; Θα γίνεις οδηγάρα! Τόσα κατάφερες, αυτό δεν θα καταφέρεις;