Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις

Τα οφέλη είναι πολλαπλά.
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις

Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς, οι κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να τονώσουμε τον οργανισμό μας είναι περιορισμένες, όμως πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα.

Μία από τις πιο σημαντικές -αν όχι η πιο σημαντική- είναι η κατανάλωση νερού την ώρα που θα ξυπνήσουμε και θα σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Ακόμα και αν δεν νιώθεις αφυδατωμένη, ακόμα και αν το κυρίαρχο συναίσθημα σου είναι η πείνα και όχι η δίψα, πριν καν πιείς καφέ, πρέπει σύμφωνα με τους ειδικούς να καταναλώσεις 2 – 3 ποτήρια νερό.

Οι λόγοι, ακόμα και αν δεν μπορείς να τους αντιληφθείς είναι πολλοί.

Πάρε μια ιδέα παρακάτω:

Είσαι αφυδατωμένη, ακόμα και αν δεν το νιώθεις

Έχεις κοιμηθείς περίπου 8 ώρες και έχεις θέσει τον εαυτό σου σε flight mode, οπότε ένα restart είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Μην ψάχνεις την ενέργεια και την ευεξία, αν δεν έχεις δώσει στον οργανισμό σου την κινητήριο δύναμη.

Βοηθά στην αποτοξίνωση 

Οι τοξίνες των τροφών που κατανάλωσες την προηγούμενη μέρα βρίσκονται ακόμα στο έντερο και τα νεφρά σου. Με την κατανάλωση νερού βοηθάς την απομάκρυνσή τους και πετυχαίνεις την πιο φυσική αποτοξίνωση. Τα νεφρά «παίρνουν μπρος» πιο γρήγορα και το έντερο σου αποκτά την κινητικότητα που χρειάζεσαι.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις

Τρως λιγότερο 

Δεν πεινάς. Διψάς. Όχι, φυσικά δεν λέμε αυτό. Το πρωινό δεν πρέπει να παραβλέπεται ποτέ και σε καμία περίπτωση, απλά αν έχεις καταναλώσει την ποσότητα νερού που χρειάζεσαι, νιώθεις πιο χορτασμένη και μειώνεις τις μερίδες σου.

Δεν σου ζητάμε κάτι δύσκολο και παράλογο. Να πίνεις το νεράκι σου το πρωί που ξυπνάς σου ζητάμε και θα δεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις μετά από αυτό.