Τα 9 λάθη στο foundation που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Βάλε ένα τέλος για να μην καταλήξει σε ναυάγιο η προσπάθεια...
Τα 9 λάθη στο foundation που καταστρέφουν το μακιγιάζ σου

Της Τζίλα Ζυλυφτάρι

Τη βάση της επιτυχίας του «τέλειου» μακιγιάζ αποτελεί το σωστό foundation. Την αρχή και το τέλος, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί ολόκληρος ο καμβάς.

Όμως, υπάρχουν κάποια λάθη που διαβάζοντας τα σίγουρα θα σου υπενθυμίσουν εικόνες προσωπικής εμπειρίας, αλλά παράλληλα θα δώσουν απαντήσεις που θα σε κάνουν να τις αφήσεις στο παρελθόν!

Ό,τι κάνεις, κάνε το σωστά.

1. Διαλέγεις τη λάθος απόχρωση

Ίσως γιατί βιάζεσαι, ίσως γιατί εμπιστεύεσαι τυφλά τον πωλητή, ίσως γιατί τα φώτα στα καταστήματα ομορφιάς σε ξεγελούν. Την επόμενη φορά που θα ψωνίσεις τα καλλυντικά σου πρόσεχε να έχεις αρκετό χρόνο για να το εφαρμόσεις, να βγεις με ένα καθρεφτάκι χειρός στην εξώπορτα του καταστήματος ώστε να το ελέγξεις στο φως του ήλιου και να κάνεις το τσεκ με το λαιμό σου.

Το απόλυτο χρώμα που θα μιμείται το φυσικό σου δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά τουλάχιστον θα βρεις ένα να το πλησιάζει και να μη σου τρώει άπλετο χρόνο να το απλώνεις και να το σβήνεις στο λαιμό!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Armani beauty (@armanibeauty) στις

2. Το παρακάνεις με την ποσότητα

Η μπόλικη ποσότητα δε θα καταφέρει να απλωθεί ομοιόμορφα και το cakey τελείωμα, όπως είναι φυσιολογικό, θα λασπώσει διαλύοντας ό,τι άλλο έχεις προσθέσει στο υπόλοιπο πρόσωπό σου, αφού πρώτα έχει λερώσει τους πάντες και τα πάντα.

3. Δεν το σβήνεις στο περίγραμμα των μαλλιών σου

Κι όμως μια τόσο απλή λεπτομέρεια ξεχνιέται μέσα σε δευτερόλεπτα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να σκεφτείς, ναι, αλλά όταν οι ρίζες των μαλλιών από σκούρες γίνονται μπεζ και από ξανθές κίτρινες σίγουρα δε θα θέλεις να το ξεχάσεις ξανά!

4. Δεν χρησιμοποιείς τα σωστά εργαλεία

Η εφαρμογή που θα σου χαρίσει το επαγγελματικό look προκύπτει πιο εύκολα με ένα πινέλο, όμως το μυστικό είναι στο τέλος να το πιέσεις μαλακά και απαλά με τα δάχτυλά σου, διότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ίδια τη σωματική επαφή.

5. Δεν καθαρίζεις σχολαστικά τα πινέλα σου

Είτε χρησιμοποιείς πινέλα, είτε βούρτσες, είτε σφουγγάρια, φρόντισε να είσαι τυπική και ιδιαίτερα λεπτομερής στην καθαριότητά τους. Η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Σαπούνι προσώπου και οινόπνευμα θα γίνουν οι καλύτεροί τους φίλοι.

6. Μη βάζεις το concealer πριν το foundation

Εκεί κι αν θα χαθεί η φωτεινότητα και το ξεκούραστο βλέμμα, άρα δεν υπάρχει και λόγος να φορτώνεις τα μάτια σου… Επίσης, οι γραμμές έκφρασης θα βγουν στο προσκήνιο, το μολύβι θα τρέξει και το μάσκαρα θα κάνει αγώνα δρόμου.

Αφού έχεις ντύσει με foundation το υπόλοιπο πρόσωπο, άσε ακάλυπτη τη γύρω περιοχή των ματιών και δώσε τη σκυτάλη στο concealer που μόνο του ξέρει να λάμπει καλύτερα!

7. Δεν προετοιμάζεις πιο πριν την επιδερμίδα

Εάν η σωστή ενυδάτωση δεν έχει δοθεί, εάν τα νεκρά κύτταρα δεν έχουν απομακρυνθεί και εάν η λεία επιφάνεια δεν έχει γυαλιστεί, πώς θα εξαφανιστούν οι πόροι, τα ξεφλουδισμένα σημεία και η εικόνα του μπουκωμένου δέρματος; Δυστυχώς είναι δύσκολος καιρός για… θαύματα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Estée Lauder (@esteelauder) στις

8. Δεν προσέχεις τα συστατικά

Σε πιο ακραίες περιπτώσεις δεν ελέγχεις την ύπαρξη συστατικών που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς ή το αποτέλεσμα να ταιριάζει με τον τύπο επιδερμίδας σου. Οι ξηρές ομάδες θα πρέπει να κινηθούν σε υγρή ή κρεμώδη υφή και φινίρισμα λάμψης. Αντίθετα, οι μικτές-λιπαρές σε υφή πούδρας ή oil-free υγρή και ματ τελείωμα.

Από την άλλη, εάν ακόμη σκέφτεσαι πώς καταστρέφονται οι φωτογραφίες σου και βγαίνεις σαν φάντασμα στις βραδινές εξόδους, μάλλον το make up  που έχεις επιλέξει έχει δείκτη προστασίας (SPF) που έχει flashback ιδιότητες.

9. Δε δίνεις την ευκαιρία σε primer και fix spray να μιλήσουν!

Μια ανάσα πριν την πρώτη επαφή του προσώπου σου με το foundation θα πρέπει να προηγηθεί η εφαρμογή του primer που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του! Στο τέλος, καρφίτσωσε ένα post-it sticker και θυμήσου πως έχεις να φιξάρεις το μακιγιάζ με το spray που θα σταθεί φραγμός και ασπίδα σε εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Urban Decay Cosmetics (@urbandecaycosmetics) στις

Τώρα ξέρεις…