Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε τη νύχτα ανάλογα με την ηλικία μας

Η επιστήμη έχει την απάντηση.
Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε τη νύχτα ανάλογα με την ηλικία μας
Unsplash

Πόσες φορές έχει τύχει να ξυπνήσεις χωρίς να νιώθεις πως ο ύπνος έχει επιδράσει θετικά πάνω σου ή ακόμα και πόσες φορές έχεις σηκωθεί πιο κουρασμένη από όσο ήσουν το βράδυ, ενώ πίστευες πως έχεις κοιμηθεί ικανοποιητικά;

Το κεφάλαιο του ύπνου είναι ένα αγκάθι, μιας και κάποιες περιόδους της ζωής μας, αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να βγάλουμε το πρόγραμμα της ημέρας που μόλις ξεκινάει.

Για αυτόν τον λόγο έρευνα που διενεργήθηκε από τη Αμερικάνικη Εταιρεία Ύπνου αποκάλυψε το 17% μόλις των Αμερικανών δηλώνει ικανοποιημένο από τις ώρες που κοιμάται, ποσοστό άκρως χαμηλό, που σημειώνεται κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Αυτό που προέκυψε από την έρευνα δείχνει πως όσοι κοιμούνται λιγότερες από 5 ώρες ημερησίως τείνουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καρδιά, ενώ εκείνοι που κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες είχαν τάσεις παχυσαρκίας.

grayscale photo of sleeping woman lying on bed

Ταυτόχρονα, ο Charles Czeisler, καθηγητής του Χάρβαρντ, ανέλυσε πόσες ώρες ύπνου είναι ιδανικές και ευεργετικές για κάθε ηλικιακό γκρουπ.

Οι έφηβοι από 14-18 χρονών χρειάζονται 9-10 ώρες ύπνου

Οι νέοι από 19-25 χρειάζονται 8-9 ώρες ύπνου

Οι ενήλικες 26-64 χρειάζονται 7-8 ώρες ύπνου

Όπως αντιλαμβανόμαστε, οι ώρες ύπνου που χρειαζόμαστε μειώνονται όσο περνούν τα χρόνια.

Προσπάθησε να κοιμηθείς όσες ώρες αναλογούν στην ηλικία σου και θα δεις τεράστιες διαφορές στην ενέργεια και την υγεία σου.